De "afvalwandeling"

Brandnetelthee

Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan om een paar uurtjes te werken. Bij thuiskomst heb ik een lekker kopje brandnetelthee gezet, die ik had gekregen van mijn vriendin. Ik hoop niet dat ze een hekel aan mij heeft ... Zonder gekheid, ze weet dat ik van thee houd. Wat een geweldig cadeau was dat, waarvan ik nog iedere dag intens geniet! Een heerlijke wandeling erbij zou de dag compleet gaan maken. Ik trok mijn wandelschoenen aan en ik ben naar buiten gegaan. 

 

Voelen

Wat is het heerlijk om over de dijk te lopen. En als je dan ook echt oplet, hoor je de vogels, voel je de wind, ruik je de bloemen, zie je het stromend water. Wat is het leven toch heerlijk! Zeker als ik verder aan niets hoef te denken. Geen mobiel tijdens de wandeling, geen gedachtes over alles wat hierna nog MOET, maar gewoon alleen even VOELEN. Wie kan dat eigenlijk nog?

 

De natuur

Alles wat je ziet is voortgekomen uit de natuur. Hoe gaan wij als mens met de natuur om? De meningen zullen wel verdeeld zijn over deze vraag. Mijn mening mag iedereen lezen. Ik schrik van het afval dat wij met elkaar maken. Steeds vaker wordt ons afval op de grond gegooid en niet in de afvalbakken. Waarom moet er overal afval liggen en wie richt die schade aan? Zou het niet veel fijner zijn als de troep in de afvalbakken belandt? Ik hoor mensen al denken: tja, dan moeten die er wel zijn. En ook dat is waar, er mogen veel meer afvalbakken komen. De reden waarom dit niet gebeurt, zal vast met vandalisme te maken hebben of de hoge kosten voor de ophaaldiensten, dat gok ik maar. Produceren we met elkaar niet teveel afval? 

 

Zelf vind ik dit afval wel hinderlijk als ik een wandeling maak, op welke locatie in Nederland dan ook. Ik ben geen natuuractivist die op alles in het leven let. Toch kunnen ook de kleine dingen verschil maken! Wat zou de wereld toch mooi worden als iedereen zich daar bewust van zou zijn. Er zijn landen waar je een boete krijgt als je vuilnis op straat gooit. Ik vind dat helemaal geen slecht idee zolang er ook handhaving volgt. 

 

Bij thuiskomst van de wandeling voelde ik me, ondanks het afval, wel opgeladen. Wat een heerlijk gevoel! Genoeg inspiratie om mijn tweede blog te schrijven. Ik hoop te bereiken dat mensen de blogs gaan lezen en toch even bij het onderwerp stilstaan. 

 

Creativiteit is intelligentie die plezier heeft

 

Waar let jij eigenlijk op als je buiten bent?

 

Blog 2, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wilhelm (zondag, 10 juni 2018)

    Mooi geschreven. Als ik al die troep zie liggen denk ik altijd: als het hier naar toe kan meenemen, dan kan het toch niet veel moeite zijn om het afval (een deeltje van wat je in eerste instantie hebt meegenomen) ook weer mee terug naar huis, of prullenbak, te nemen om daar weg te gooien. Kleine moeite en groot plezier voor de medemens en de natuur.