De "afvalwandeling"

Brandnetelthee

Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan en heb ik eerst een paar uurtjes gewerkt. Bij thuiskomst een lekker bakkie brandnetelthee gezet die ik heb gekregen van mijn vriendin, ik hoop niet dat het een tip was om mijn karakter te veranderen........ Zonder gekheid, ze weet dat ik van thee houd en kocht eens een speciale versie. Wat een geweldig cadeau was dat waar ik nog steeds iedere dag intens van geniet! Een heerlijke wandeling erbij zou het compleet maken. Dus mijn wandelschoenen aangetrokken en naar buiten gegaan. 

 

Voelen

Wat is het heerlijk om over de dijk te lopen. En als je dan ook echt oplet hoor je de vogels, voel je het windje, ruik je de bloemen, zie je het stromend water. Wat is het leven toch heerlijk! Zeker als ik verder aan niets wil denken en ik mezelf ook niet druk en belangrijk hoef te voelen. Geen mobiel tijdens de wandeling, geen gedachtes wat hierna nog MOET maar gewoon alleen maar VOELEN. Wie kan dat eigenlijk nog echt? Een leuke vraag voor in een andere blog! 

 

De natuur

Eigenlijk is alles wat je ziet voortgekomen uit de natuur. En wij als mens zouden daar goed mee om moeten gaan. De meningen zullen wel verdeeld zijn bij de vraag of dat echt zo is? Mijn mening mag iedereen weten. Ik schrik enorm van het afval dat wij met elkaar maken. Steeds vaker wordt ons afval maar gewoon op de grond gegooid ipv in vuilnisbakken.  Maar waarom moet er overal afval liggen en wie richt die schade aan? Zou het niet veel fijner zijn als de "troep" in de vuilnisbakken belandt? Ik hoor mensen al denken: tja, dan moeten die er wel zijn. En ook dat is waar, er mogen veel meer afvalbakken komen. De reden daarvan zal vast met vandalisme te maken hebben of de kosten voor de ophaaldiensten, maar dat zijn mijn eigen aannames. Produceren we met elkaar zoveel afval dat het eigenlijk niet meer normaal is? Allemaal vragen waar ik geen passend antwoord op heb. Maar wat ik zelf wel hinderlijk vind als ik een wandeling maak, op welke locatie in Nederland dan ook. En dan ben ik geen natuuractivist die op alles in het leven let. Maar ook de kleine dingen kunnen verschil maken! Wat zou de wereld toch mooi worden als iedereen zich daar bewust van zou zijn. Er zijn landen waar je een boete krijgt als je vuilnis op straat gooit, ik vind dat helemaal geen slecht idee als er dan ook geld zou zijn voor de handhaving. Deze "afvalwandeling" had ik toch liever gehad om gewicht kwijt te raken ipv troep te zien liggen.

 

Thuis aangekomen voelde ik me, ondanks het afval, wel opgeladen. Wat een heerlijk gevoel! Genoeg inspiratie om mijn tweede blog te schrijven. En bij deze kan ik een NIEUWTJE mededelen: op IEDERE DONDERDAG OM DE WEEK zet ik een blog op mijn website want wat is schrijven toch leuk! Ik hoop te bereiken dat mensen de blogs gaan lezen en er toch even over nadenken, al is het maar 1 persoon. Bloggen is heerlijk om te doen: "Creativiteit is intelligentie die plezier heeft". En dat is mijn belangrijkste reden om blogs te blijven schrijven. 

 

Waar let jij eigenlijk op als je buiten bent?

Blog 2, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Wilhelm (zondag, 10 juni 2018)

    Mooi geschreven. Als ik al die troep zie liggen denk ik altijd: als het hier naar toe kan meenemen, dan kan het toch niet veel moeite zijn om het afval (een deeltje van wat je in eerste instantie hebt meegenomen) ook weer mee terug naar huis, of prullenbak, te nemen om daar weg te gooien. Kleine moeite en groot plezier voor de medemens en de natuur.