Luisteren naar elkaar en respect tonen
24. januari 2023
Iedere dag zie ik gestreste ouders en kinderen die haasten om de deur uit te komen, haasten om het werk af te krijgen, haasten om op tijd op de opvang of op school te komen, haasten voor buitenschoolse activiteiten, haasten om het eten op tafel te krijgen, haasten om op tijd naar bed te gaan en zelfs haasten om tijd voor elkaar te vinden. Wanneer heb jij je kind voor het laatst een 'echte' knuffel gegeven en elkaar in de ogen gekeken om te zeggen 'Ik hou van jou'? Hoe het was Jij en ik kunnen...

Je bent goed genoeg!
10. november 2022
Jij mag er zijn Op een bankje bij het water zit ik na te denken over de woorden die steeds vaker voorbij komen: help, help, help, ik verdrink. Deze woorden kunnen betrekking hebben op mijzelf en ook op die van anderen. Ik denk soms van alles te moeten, maar ook te willen zijn. Zeg ik nee tegen een ander, dan kies ik voor mezelf, soms met een schuldgevoel. En dat terwijl de oorsprong bij mezelf begint, niets egoïstisch aan! Hoe lief ben jij voor jezelf, ook als je anderen moet teleurstellen? Je...

Je bent je gedachte
26. oktober 2022
Deze week geeft mijn zere onderrug mij het vakantiegevoel. Daardoor pak ik wat zonne-uurtjes mee. Op werkgebied even een vertraging. Wel kan ik nu deze blog schrijven in het zonnetje. Het is maar hoe je iets bekijkt. Communicatietraining Een week geleden zat ik twee dagen in een prachtig natuurgebied voor een communicatietraining, dankzij het STAP-budget. Ik was nieuwsgierig naar mijn "code rood" in communicatie, zowel lichamelijk als mentaal. Ik doe bijna alles op mijn gevoel, dus deze cursus...

28. september 2022
Alejandro from Spain There you are, Alejandro from Spain, with your skateboard. You are a surf instructor in the summers at Ouddorp en you speak English and Spanish. The universe knows that my English is not so good. But I knew I had to give you the scan in English. I told you directly about my English, so that I can let it go. Maybe because of that, I found the words to tell you everything. I didn't know that was possible. So the universe shows me that you can do everything if you are...

Antidepressiva
15. mei 2022
Er komen weer genoeg verhalen de praktijk binnen, in dit geval hoeveel mensen er antidepressiva slikken. Geen arts Ik ben geen arts, en gelukkig maar. Ik zou nooit op die stoel willen plaatsnemen, het lijkt me een zware functie, zeker in deze tijd. Toch vraag ik me steeds vaker af wanneer er gekeken wordt naar de oorzaken die mensen met zich meedragen. Je hoort vaak dat de gevolgen worden onderdrukt, in dit geval met antidepressiva. Natuurlijk weet ik ook wel dat het niet te voorkomen is,...

Dit is Diana
25. april 2022
Het zonnetje Ik zit heerlijk in het zonnetje met mijn draadloze koptelefoon op. Ik geniet van het nummer Earth my body van Maggie Clifford. Ondertussen stel ik mezelf de vraag: wat maakt het dat ik me nu zo gelukkig voel? Daar hoef ik niet lang over na te denken; goed voor mezelf zorgen waardoor ik iets kan betekenen voor anderen. Een lach op een gezicht toveren, daar houd ik van. De telefoon gaat Een cliënt van een collega heeft een zus met een lichamelijke en geestelijke handicap, waaronder...

Wat is nog "normaal"?
16. februari 2022
Onrust Met een heerlijk jazzmuziekje op de achtergrond, filosofeer ik weer even over het leven. Willen we als mens alles een beetje mooier maken of juist andersom? Als Nederlander "zeur" je nu eenmaal niet, hup en door. Of juist andersom, je weet niet meer wat je kunt en mag zeggen, op ieder woord wordt de nadruk gelegd. Onze kinderen Ik maak me zeker zorgen over de kinderen die in deze tijd opgroeien, een maatschappij vol met stress. Kinderen denken dat haast alles normaal is wat ze te zien...

Voeding
19. januari 2022
Er stond nog een cursus voedingsdeskundige open waar ik alleen nog niet aan toegekomen was. Tijd genoeg om te starten tijdens de lockdown, wat heerlijk! Voeding is zo'n belangrijke pilaar binnen het leven, waar we ons vaak niet bewust van zijn, ik ook niet. Soms heb je gewoon behoefte aan iets ongezonds, ik tenminste wel. Als je er maar gezonde eetmomenten tegenover zet. Bouwstenen van onze voeding Om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven, zullen we de volgende voedingscomponenten tot ons...

Zonder woorden
19. december 2021
Ik zit aan de woontafel met kerstmuziek op de achtergrond. Ik kijk naar onze kerstboom met al die prachtige lichtjes. Ik voel me een ongelooflijk dankbaar mens maar mijn hoofd draait overuren. Het gebeurt niet vaak dat ik geen woorden meer kan vinden. De zoveelste lockdown, de zoveelste aanpassing binnen mijn twee bedrijven. Hoe lang houd ik dit nog vol? Het telkens op de rem moeten trappen, daar word ik erg moe van. Ik ben een actief mens en ik houd van werken. Als onderneemster heb ik nog...

Een glimlach is gratis!
06. december 2021
Afgelopen maanden ben ik minder zichtbaar geweest op Social Media. Ik merkte dat het me niet vrolijker maakte. Deels omdat meningen (gevoelens) steeds heftiger worden, er veel verdeeldheid is en ik juist op zoek ben naar de verbindingen. En deels omdat Social Media verslavend werkt en dat wil ik niet. Ik heb nog altijd zelf de keuze waar mijn aandacht naartoe gaat. Ik ben vandaag weer eens gaan schrijven, weliswaar met de lampen aan, want het is een donkere dag. Ik kies ervoor om binnen de...

Meer weergeven