communicatie  · 13. september 2018
Communichaaaaaaaaaaaaaaaaa-otisch
diplomas · 30. augustus 2018
Spagaat tussen willen en moeten Opleiding in Nederland bestaat uit kennis, kennis en kennis. En de kennis van gisteren is alweer oud. En de boeken op school zijn dus altijd oud, vandaar kinderen de stof ook niet altijd begrijpen. Het is niet meer in hun belevingswereld. Hoeveel scholieren zouden het huidige onderwijssysteem nu echt waarderen? Je zou er soms toch ook een "DIP” van krijgen. Hoe kom je over al de heuvels "LOMA” heen als je niet de vrijheid krijgt om te mogen ontwikkelen op...
vakantieverschillen · 16. augustus 2018
Vakantie De ene wil graag iedere dag aan het strand liggen, mogelijk met een goed boek, de ander blijft thuis omdat het niet anders kan. Zelf ben ik het type om heerlijk rond te reizen door een land. Lekker actief bezig zijn, cultuur snuiven en de natuur in. Ik moet er dus niet aan denken om dagelijks op een strand te liggen. Mijn lichaam zou dat ook niet kunnen, dan zou ik een stuiterbal worden zonder te stuiteren, oftewel onrustig worden. Nederland Dit jaar hadden we onze eigen warmte in het...
wat is goed? · 02. augustus 2018
Leven we niet in een maatschappij waarbij alles perfect moet zijn?, dat kost een energie zeg. We worden voor de gek gehouden want niets is wat het lijkt. We hangen maar voor alle beeldschermen en mogen geen nieuws missen. Is alles wat je leest ook datgene wat de werkelijkheid is? Iedereen weet daar toch wel het antwoord op mag ik hopen. Is dat GOED of juist FOUT? Barcelona Mijn zoon is naar Barcelona geweest met school in de tijd van het referendum in 2017. Er waren rellen en wat daar gebeurde...
transpiratie · 19. juli 2018
Deze vraag kwam in me op toen ik lekker in de tuin zat te genieten van de zon. Ik was mijn HBO medische basiskennis en psychosociale basiskennis aan het afronden. En wat een geluk dat ik beide ingangen kan gebruiken voor bovenstaande vraag. Medisch gezien is transpireren nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Overmatig zweten kan echter vervelend zijn, zeker wanneer dit gepaard gaat met een vervelende geur. Psychosociaal gezien kun je door angsten behoorlijk gaan zweten. En dan nog te...
complimenteren · 05. juli 2018
En daar zit ik dan, aan mijn keukentafel met het nummer van Harrie Jekkers, 'Ik hou van mij', op de achtergrond. Dat gaf me direct inspiratie voor deze blog. Wat een luxe om alles te kunnen schrijven als zelfstandig onderneemster. Daarom hoop ik met mijn blogs de nodige mensen te bereiken zodat er beweging in komt. Ieder persoon die ik aan het denken kan zetten, is er toch weer eentje. Met een warme thee in mijn hand en de nodige inspiratie zet ik de woorden op papier. Herken jij dat ook? Je...
eigen waarde · 21. juni 2018
Afgelopen maand raakte ik in gesprek met een onbekende tijdens mijn wandeling. Deze persoon zei me:" Het lijkt net alsof je met je ogen dwars door mij heen kijkt". Ik schrok daar niet zo van want die opmerking krijg ik vaak te horen. De persoon voegde toe: "Dat missen heel veel mensen, die leren alles aan, maar voelen en luisteren niet met hun hart". Zelf denk ik dat daar veel waarheid in zit. Vanuit mijn praktijk gezien kijk ik liever naar het individu en wat de persoon nodig heeft. Dan boek...
afval · 07. juni 2018
Brandnetelthee Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan en heb ik eerst een paar uurtjes gewerkt. Bij thuiskomst een lekker bakkie brandnetelthee gezet die ik heb gekregen van mijn vriendin, ik hoop niet dat het een tip was om mijn karakter te veranderen........ Zonder gekheid, ze weet dat ik van thee hou en kocht eens een speciale versie. Wat een geweldig cadeau was dat waar ik nog steeds iedere dag intens van geniet! Een heerlijke wandeling erbij zou het compleet maken. Dus mijn wandelschoenen...
inspiratie · 26. mei 2018
Een boom boft maar met zo'n lang bestaan. Een mensenleven is immers heel wat korter. En hoe ga je om met dat verlies?