Antidepressiva
15. mei 2022
Er komen weer genoeg verhalen de praktijk binnen, in dit geval hoeveel mensen er antidepressiva slikken. Geen arts Ik ben geen arts, en gelukkig maar. Ik zou nooit op die stoel willen plaatsnemen, het lijkt me een zware functie, zeker in deze tijd. Toch vraag ik me steeds vaker af wanneer er gekeken wordt naar de oorzaken die mensen met zich meedragen. Je hoort vaak dat de gevolgen worden onderdrukt, in dit geval met antidepressiva. Natuurlijk weet ik ook wel dat het niet te voorkomen is,...

Dit is Diana
25. april 2022
Het zonnetje Ik zit heerlijk in het zonnetje met mijn draadloze koptelefoon op. Ik geniet van het nummer Earth my body van Maggie Clifford. Ondertussen stel ik mezelf de vraag: wat maakt het dat ik me nu zo gelukkig voel? Daar hoef ik niet lang over na te denken; goed voor mezelf zorgen waardoor ik iets kan betekenen voor anderen. Een lach op een gezicht toveren, daar houd ik van. De telefoon gaat Een cliënt van een collega heeft een zus met een lichamelijke en geestelijke handicap, waaronder...

Wat is nog "normaal"?
16. februari 2022
Onrust Met een heerlijk jazzmuziekje op de achtergrond, filosofeer ik weer even over het leven. Willen we als mens alles een beetje mooier maken of juist andersom? Als Nederlander "zeur" je nu eenmaal niet, hup en door. Of juist andersom, je weet niet meer wat je kunt en mag zeggen, op ieder woord wordt de nadruk gelegd. Onze kinderen Ik maak me zeker zorgen over de kinderen die in deze tijd opgroeien, een maatschappij vol met stress. Kinderen denken dat haast alles normaal is wat ze te zien...

Voeding
19. januari 2022
Er stond nog een cursus voedingsdeskundige open waar ik alleen nog niet aan toegekomen was. Tijd genoeg om te starten tijdens de lockdown, wat heerlijk! Voeding is zo'n belangrijke pilaar binnen het leven, waar we ons vaak niet bewust van zijn, ik ook niet. Soms heb je gewoon behoefte aan iets ongezonds, ik tenminste wel. Als je er maar gezonde eetmomenten tegenover zet. Bouwstenen van onze voeding Om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven, zullen we de volgende voedingscomponenten tot ons...

Zonder woorden
19. december 2021
Ik zit aan de woontafel met kerstmuziek op de achtergrond. Ik kijk naar onze kerstboom met al die prachtige lichtjes. Ik voel me een ongelooflijk dankbaar mens maar mijn hoofd draait overuren. Het gebeurt niet vaak dat ik geen woorden meer kan vinden. De zoveelste lockdown, de zoveelste aanpassing binnen mijn twee bedrijven. Hoe lang houd ik dit nog vol? Het telkens op de rem moeten trappen, daar word ik erg moe van. Ik ben een actief mens en ik houd van werken. Als onderneemster heb ik nog...

Een glimlach is gratis!
06. december 2021
Afgelopen maanden ben ik minder zichtbaar geweest op Social Media. Ik merkte dat het me niet vrolijker maakte. Deels omdat meningen (gevoelens) steeds heftiger worden, er veel verdeeldheid is en ik juist op zoek ben naar de verbindingen. En deels omdat Social Media verslavend werkt en dat wil ik niet. Ik heb nog altijd zelf de keuze waar mijn aandacht naartoe gaat. Ik ben vandaag weer eens gaan schrijven, weliswaar met de lampen aan, want het is een donkere dag. Ik kies ervoor om binnen de...

5 jarig jubileum
14. september 2021
Het is vandaag dinsdag 14 september 2021 en ik zit in mijn tuin. Een heerlijke dag met volop zon en het geluid van de waterval op de achtergrond, iets waar ik altijd weer gelukkig van word. Dat de zon in september zo lekker schijnt, dat zal SeeZen vast verdienen. Op 19 september 2021 bestaat mijn bedrijf namelijk 5 jaar. Die dag is tevens mijn trouwdag (inmiddels 24 jaar met de liefste man die er is), dus dubbel feest! De start van SeeZen Wat was ik toch onzeker toen ik met SeeZen startte. Zou...

Al tijd? Altijd!
07. juli 2021
Het was gisteren dat ik met een vriendin aan de telefoon zat. Daar hadden we tijd voor vrijgemaakt. Bedtijd Twee uur lang zat ik aan de telefoon, het was zo gezellig dat het leek alsof ik pas een paar minuten aan het bellen was. Gek toch dat ik dat bij een tandarts net andersom ervaar. Na ons gezellig gesprek werd het bedtijd en liep ik nog even naar beneden. Ik keek mijn mannen aan, keek naar de televisie en de tranen sprongen in mijn ogen. Kippenvel over mijn hele lichaam. Weer een...

Ademen is leven, leven is ademen
04. mei 2021
longen, ademhaling, ademen, SeeZen

Hobbelen
13. februari 2021
Niemand had twee jaar geleden kunnen bedenken dat we in deze corona tijd terecht zouden komen. Maar is het wel zo eenzaam als we denken, of komen er ook mooie projecten uit voort? Praten over elkaar, waarom niet met elkaar? We hebben vaak de neiging om over elkaar te praten. Laat iedereen een eigen verhaal met zich meedragen, dit kan zeker hartverscheurend zijn maar dat hoeft niet. Vraag iemand persoonlijk hoe het gaat en vul het niet voor een ander in. Ieder individu is namelijk anders en...

Meer weergeven