15. augustus 2019
HALLO, wat leuk dat je mijn blog weer leest! Zoals je de vorige keer hebt kunnen lezen, ben ik in Japan op vakantie geweest. Ik ben verliefd geworden op een land met zijn diversiteit. Naast het natuurgeweld, wat daar een tikkeltje vaker voorkomt dan in Nederland, is het een land wat ik graag vaker wil bezoeken. Beauty We zijn in contact gekomen met twee Japanse vrouwen die ons hebben meegenomen in de Japanse wereld. Zo zijn we begonnen met het aantrekken van een kimono. Nu heb ik nog meer...

09. augustus 2019
Reiki Mijn vakantie in Japan was geweldig. Op zakelijk gebied heb ik een bijzondere dag mogen meemaken wat ik graag met jullie wil delen.

04. juli 2019
Wat betekent mobbing? Dit is een conflictbeladen situatie, bijvoorbeeld tussen medewerkers en leidinggevenden. Dit woord wordt vaak gebruikt met betrekking tot de werkplek maar kan bijvoorbeeld ook op school plaatsvinden. Het doel van mobbing is iemand systematisch uit te schakelen, pestgedrag. Oorzaken Er zijn meerdere oorzaken waardoor dit gebeurd. De aanvallen zijn fysiek of psychisch. Dit kan komen door spanningen binnen een groep of een organisatie, een starre hiërarchie, te weinig...

20. juni 2019
"Ik ben gestrest" is een antwoord op de vraag naar het algemene welbevinden. En dit komt steeds vaker voor. Wie leeft er ieder dag nog zonder stress? Stressreacties Cognitief kun je dit bijvoorbeeld merken in je concentratie, vergeetachtigheid, vooroordelen, ongeloof. We kunnen dit voelen door schuld, opluchting, leegte, moeheid, angst, agressie, emotieloos denken etcetera. De doorbloeding van de hersenen verandert waardoor er beperkingen zichtbaar zijn, de hersenmassa vermindert. Je lichaam...

06. juni 2019
Laatst kwam een cliënt voor zichzelf (en haar kinderen) bij mij thuis. Ze zei: "Jij bent de persoon die mij vast kan helpen omdat ik weet dat je genoeg kennis hebt over hoogbegaafdheid." Zelf heb ik dit altijd al een vreemd woord gevonden. Ik hoop dat er ooit nog een tegenhanger komt want dit woord geeft al zoveel vooroordelen. Tja, daar zit je dan op je stoel, de kippenvel komt op mijn armen te staan. Haar verhaal raakte mij. Ze vroeg me of ik haar verhaal wilde uitschrijven in een blog. Nou,...

22. mei 2019
Dat er heel wat energie aanwezig is, welke wij niet zien met het blote oog, dat is voor mij al heel mijn leven bekend. Maar ik wist totaal niet wat ik er mee kon. Totdat ik me ging verdiepen in o.a. Reiki. Is Reiki een vorm van "zweverig gedoe"? Nee, voor mij totaal niet. Het is wetenschappelijk al lang bewezen dat het lichaam zeer complexe elektromagnetische (energetische velden) genereert. Zonder dat ik geloof in voorspellingen, mediums of wat dan ook, weet ik dat Reiki zelf de kracht ervan...

09. mei 2019
Deze week ben ik helemaal alleen in een Brabantse omgeving. Even terug naar dat deel van Nederland waar mijn wieg heeft gestaan hoewel ik de Dordtse Biesbosch niet meer zou kunnen missen. Voor nu even een weekje weg om te schrijven. Ik geniet volop van de groene bomen die wild hun eigen weg vinden. De vogeltjes die door elkaar heen hun zangfestijn laten horen. De mensen die voorbij lopen en allemaal gedag zeggen. Ik zit buiten op mijn overdekte veranda en moet erkennen dat dat in mijn...

25. april 2019
Ik geniet deze week van de heerlijke zonnige dagen. Hopelijk geldt dat ook voor de lezer van deze blog. Ik zit lekker buiten met een heerlijke verse muntthee. Dan nog mijn laptop en het schrijven van de blog kan beginnen. Ik besef maar al te goed dat we een keuze hebben in het leven: genieten van de kleine dingen of je overal boos/druk over maken. Het lijkt wel een minivakantie in eigen land. Ons land is prachtig om er op vakantie te gaan! De wereld ontdekken Ik hou enorm van reizen. Ik vind...

11. april 2019
En dan liggen er weer twee brieven op de mat betreft de vaccinaties, dit keer de meningokokken. Het is belangrijk om de prik te halen want dan word je niet ziek. Maar is dat wel zo? En waarom zijn er in het toegevoegde boekje enkel voorbeelden van mensen die iemand verloren zijn? Dat is natuurlijk verschrikkelijk en ik snap dat je, als je dit meemaakt in het gezin, iedereen op de hoogte wilt stellen om deze prik te halen. Je hebt immers een mega heftige situatie achter de rug. Maar waar zijn de...

28. maart 2019
Iedereen functioneert anders. Heel wat karaktereigenschappen krijg je er zomaar bij, van je ouders of zelfs nog van ver daarvoor. Daarnaast zijn omgevingsfactoren enorm belangrijk bij je verdere ontwikkeling. Maar als je weet dat je gedragingen een oorzaak hebben dan is het heel erg interessant om dat eens wat dieper te bekijken. Zo kom je achter dingen waar je eerst het bestaan niet van wist. Het kan heel simpel zijn. Angst In mijn eigen leventje heeft dit woord toch zeker wel een lading...

Meer weergeven