20. juni 2019
"Ik ben gestrest" is een antwoord op de vraag naar het algemene welbevinden. En dit komt steeds vaker voor. Wie leeft er ieder dag nog zonder stress? Stressreacties Cognitief kun je dit bijvoorbeeld merken in je concentratie, vergeetachtigheid, vooroordelen, ongeloof. We kunnen dit voelen door schuld, opluchting, leegte, moeheid, angst, agressie, emotieloos denken etcetera. De doorbloeding van de hersenen verandert waardoor er beperkingen zichtbaar zijn, de hersenmassa vermindert. Je lichaam...

06. juni 2019
Laatst kwam een cliënt voor zichzelf (en haar kinderen) bij mij thuis. Ze zei: "Jij bent de persoon die mij vast kan helpen omdat ik weet dat je genoeg kennis hebt over hoogbegaafdheid." Zelf heb ik dit altijd al een vreemd woord gevonden. Ik hoop dat er ooit nog een tegenhanger komt want dit woord geeft al zoveel vooroordelen. Tja, daar zit je dan op je stoel, de kippenvel komt op mijn armen te staan. Haar verhaal raakte mij. Ze vroeg me of ik haar verhaal wilde uitschrijven in een blog. Nou,...

22. mei 2019
Dat er heel wat energie aanwezig is, welke wij niet zien met het blote oog, dat is voor mij al heel mijn leven bekend. Maar ik wist totaal niet wat ik er mee kon. Totdat ik me ging verdiepen in o.a. Reiki. Is Reiki een vorm van "zweverig gedoe"? Nee, voor mij totaal niet. Het is wetenschappelijk al lang bewezen dat het lichaam zeer complexe elektromagnetische (energetische velden) genereert. Zonder dat ik geloof in voorspellingen, mediums of wat dan ook, weet ik dat Reiki zelf de kracht ervan...

09. mei 2019
Deze week ben ik helemaal alleen in een Brabantse omgeving. Even terug naar dat deel van Nederland waar mijn wieg heeft gestaan hoewel ik de Dordtse Biesbosch niet meer zou kunnen missen. Voor nu even een weekje weg om te schrijven. Ik geniet volop van de groene bomen die wild hun eigen weg vinden. De vogeltjes die door elkaar heen hun zangfestijn laten horen. De mensen die voorbij lopen en allemaal gedag zeggen. Ik zit buiten op mijn overdekte veranda en moet erkennen dat dat in mijn...

25. april 2019
Ik geniet deze week van de heerlijke zonnige dagen. Hopelijk geldt dat ook voor de lezer van deze blog. Ik zit lekker buiten met een heerlijke verse muntthee. Dan nog mijn laptop en het schrijven van de blog kan beginnen. Ik besef maar al te goed dat we een keuze hebben in het leven: genieten van de kleine dingen of je overal boos/druk over maken. Het lijkt wel een minivakantie in eigen land. Ons land is prachtig om er op vakantie te gaan! De wereld ontdekken Ik hou enorm van reizen. Ik vind...

11. april 2019
En dan liggen er weer twee brieven op de mat betreft de vaccinaties, dit keer de meningokokken. Het is belangrijk om de prik te halen want dan word je niet ziek. Maar is dat wel zo? En waarom zijn er in het toegevoegde boekje enkel voorbeelden van mensen die iemand verloren zijn? Dat is natuurlijk verschrikkelijk en ik snap dat je, als je dit meemaakt in het gezin, iedereen op de hoogte wilt stellen om deze prik te halen. Je hebt immers een mega heftige situatie achter de rug. Maar waar zijn de...

28. maart 2019
Iedereen functioneert anders. Heel wat karaktereigenschappen krijg je er zomaar bij, van je ouders of zelfs nog van ver daarvoor. Daarnaast zijn omgevingsfactoren enorm belangrijk bij je verdere ontwikkeling. Maar als je weet dat je gedragingen een oorzaak hebben dan is het heel erg interessant om dat eens wat dieper te bekijken. Zo kom je achter dingen waar je eerst het bestaan niet van wist. Het kan heel simpel zijn. Angst In mijn eigen leventje heeft dit woord toch zeker wel een lading...

14. maart 2019
De digitale wereld Wauw, wat leven we toch in een mooie tijd met alle digitale snufjes. En het ontwikkelt zich steeds verder. Maar is het eigenlijk wel zo geweldig allemaal? Of zijn we zo onnozel dat we niet stilstaan bij onze toekomst? Digi-bordje als ontbijt Dit weekend genoot ik van een heerlijk ontbijt in een prachtig hotel. En dan zit je lekker aan tafel en heb je aandacht voor elkaar. Maar aan heel wat tafeltjes was dat niet meer het geval. Overal lagen mobieltjes en tijdens de maaltijd...

28. februari 2019
Klagen Er zijn mensen die altijd klagen. Mensen die altijd problemen hebben. Mensen die altijd zeggen dat ze pech hebben. Mensen die dagelijks hun verhaal willen vertellen. En wie zijn die mensen eigenlijk? Waarom doen ze dat? Hoeveel procent loopt er daarvan in Nederland rond? Wat denken jullie?....... Hulp ontvangen Als je deze mensen dan vraagt om ze te helpen dan is dat allemaal niet nodig. Het komt wel goed. Maar vervolgens wel blijven klagen, iedere dag weer. Ken je die mensen die iedere...

14. februari 2019
Wie is er echt heel trots om in Nederland te mogen wonen? En hoe voelt dat dan? Of wie wil het liefste emigreren omdat je denkt dat het daar beter zal zijn? We kunnen ook opkomen voor ons land, weliswaar ZONDER geweld. Sfeer maken en genieten van ons Nederland met onze Nederlandse taal. Onze taal Hoe lang zal het nog duren voordat Engels onze moedertaal wordt? Is onze Nederlandse taal nog wel zo belangrijk? Laatst was ik in een grote stad gezellig aan het lunchen met een vriendin. Bij de...

Meer weergeven