Voeding
19. januari 2022
Er stond nog een cursus voedingsdeskundige open waar ik alleen nog niet aan toegekomen was. Tijd genoeg om te starten tijdens de lockdown, wat heerlijk! Voeding is zo'n belangrijke pilaar binnen het leven, waar we ons vaak niet bewust van zijn, ik ook niet. Soms heb je gewoon behoefte aan iets ongezonds, ik tenminste wel. Als je er maar gezonde eetmomenten tegenover zet. Bouwstenen van onze voeding Om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven, zullen we de volgende voedingscomponenten tot ons...

Zonder woorden
19. december 2021
Ik zit aan de woontafel met kerstmuziek op de achtergrond. Ik kijk naar onze kerstboom met al die prachtige lichtjes. Ik voel me een ongelooflijk dankbaar mens maar mijn hoofd draait overuren. Het gebeurt niet vaak dat ik geen woorden meer kan vinden. De zoveelste lockdown, de zoveelste aanpassing binnen mijn twee bedrijven. Hoe lang houd ik dit nog vol? Het telkens op de rem moeten trappen, daar word ik erg moe van. Ik ben een actief mens en ik houd van werken. Als onderneemster heb ik nog...

Een glimlach is gratis!
06. december 2021
Afgelopen maanden ben ik minder zichtbaar geweest op Social Media. Ik merkte dat het me niet vrolijker maakte. Deels omdat meningen (gevoelens) steeds heftiger worden, er veel verdeeldheid is en ik juist op zoek ben naar de verbindingen. En deels omdat Social Media verslavend werkt en dat wil ik niet. Ik heb nog altijd zelf de keuze waar mijn aandacht naartoe gaat. Ik ben vandaag weer eens gaan schrijven, weliswaar met de lampen aan, want het is een donkere dag. Ik kies ervoor om binnen de...

5 jarig jubileum
14. september 2021
Het is vandaag dinsdag 14 september 2021 en ik zit in mijn tuin. Een heerlijke dag met volop zon en het geluid van de waterval op de achtergrond, iets waar ik altijd weer gelukkig van word. Dat de zon in september zo lekker schijnt, dat zal SeeZen vast verdienen. Op 19 september 2021 bestaat mijn bedrijf namelijk 5 jaar. Die dag is tevens mijn trouwdag (inmiddels 24 jaar met de liefste man die er is), dus dubbel feest! De start van SeeZen Wat was ik toch onzeker toen ik met SeeZen startte. Zou...

Al tijd? Altijd!
07. juli 2021
Het was gisteren dat ik met een vriendin aan de telefoon zat. Daar hadden we tijd voor vrijgemaakt. Bedtijd Twee uur lang zat ik aan de telefoon, het was zo gezellig dat het leek alsof ik pas een paar minuten aan het bellen was. Gek toch dat ik dat bij een tandarts net andersom ervaar. Na ons gezellig gesprek werd het bedtijd en liep ik nog even naar beneden. Ik keek mijn mannen aan, keek naar de televisie en de tranen sprongen in mijn ogen. Kippenvel over mijn hele lichaam. Weer een...

Ademen is leven, leven is ademen
04. mei 2021
longen, ademhaling, ademen, SeeZen

Hobbelen
13. februari 2021
Niemand had twee jaar geleden kunnen bedenken dat we in deze corona tijd terecht zouden komen. Maar is het wel zo eenzaam als we denken, of komen er ook mooie projecten uit voort? Praten over elkaar, waarom niet met elkaar? We hebben vaak de neiging om over elkaar te praten. Laat iedereen een eigen verhaal met zich meedragen, dit kan zeker hartverscheurend zijn maar dat hoeft niet. Vraag iemand persoonlijk hoe het gaat en vul het niet voor een ander in. Ieder individu is namelijk anders en...

Geweldigeren
26. januari 2021
De lockdown voelt momenteel een stuk minder erg dan al het geweld wat in Nederland te zien is. Meen ik dat echt? Op dit moment wel ja! Quarantaine Een week geleden zat ik zelf in quarantaine, opeens werd ik zuster Laura. Wellicht is dit de verkeerde compensatie voor mijn gesloten bedrijf SeeZen. Ik kookte iedere avond en dat is uniek te noemen. De Kip Siam gaf toch wel mijn voorkeur, makkelijk en lekker! Corona Iedereen kan dit virus krijgen en dat snappen we nog steeds niet allemaal. Soms lees...

14. december 2020
Ondanks nog niets bevestigd is tot vanavond, is het wel weer een heel gedoe. En van gedoe word ik zoooooooooooo moe, iedereen met eigen visies en dan hard tegen hard! Waarom leest iemand dan nog alles en moeten er online ook direct weer discussies plaatsvinden? Stop dan met lezen als je meningen niet meer kunt filteren, we zijn immers allemaal anders. Luister gewoon eens naar elkaars mening, zonder direct in de aanval te schieten. Moeheid ontstaat bij mij ook als ik weet dat ik in een gat val....

29. september 2020
Wat is het toch fijn om zelf mijn bijscholingen uit te kiezen. Ik kies bewust voor geen beroepsvereniging, omdat ik vind dat ik zelf mijn bijscholingen moet kunnen uitkiezen. Zo blijft mijn passie altijd bestaan, zonder dat mij bijscholingen opgelegd worden. Scholing Ik vind het erg belangrijk om deel te nemen aan bijscholingen. Je wilt immers op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe ontwikkelingen. Ik heb al heel wat certificaten in mijn map zitten. Heerlijk om zelf te kiezen wat bij mijn...

Meer weergeven