Een Simpele Omkering
08. september 2023
Wanneer de drang om verandering in ons leven teweeg te brengen opkomt, draait alles om die ene sleutelzin: "Ik draai het om." Dit is het fundament van mijn filosofie. Zolang we niet bereid zijn om een ommezwaai te maken, blijven we vastzitten in bekende patronen, en belanden we telkens weer op hetzelfde punt. De Trein met de Slagboom Stel je voor dat het leven een trein is. Bij elke halte hebben we de vrijheid om te kiezen: nemen we steeds dezelfde route en eindigen we weer bij dezelfde...

Synchroniciteit
18. augustus 2023
Veel input In de afgelopen weken heb ik mezelf weer helemaal gevonden. Van de sportschool om mijn blessure aan te pakken, zodat ik ooit weer kan lesgeven, naar een week onderdompelen in Engelse les, en het opstarten van SeeZen, alles kwam voorbij. Dat is waar ik energie van krijg, geef mij vooral veel input, en het liefste alles door elkaar heen. Begin bij jezelf De verhalen die gedeeld worden bij SeeZen, hebben een enorm positieve impact. We helpen elkaar om de wereld een beetje mooier te...

Hoe ik mijn blessure overwon
06. juli 2023
Daar zat ik dan Een blessure kan behoorlijk wat ongemak met zich meebrengen. En geloof me, mijn achillespeesblessure was geen uitzondering. Van struikelen en eindeloos verdwalen in de online wereld tot momenten van pure frustratie - ik maakte het allemaal mee. Op zulke momenten komen mijn inzichten vanzelf voorbij. Schaijk Waarom zou ik niet een weekje weggaan en mezelf als een experiment gebruiken? Mijn oog viel op een bosrijke omgeving in Schaijk. Het was nu of nooit. Dus boekte ik (pas...

Een goede massage is uniek
23. mei 2023
Begin bij jezelf! Ik vind het voor mijn klanten erg belangrijk dat ik iedere dag mijn best doe om de juiste energie bij mij te dragen. Dit bereik ik door iedere maand naar mijn masseuse te gaan en naar een coach die even naar me kan luisteren. Daarnaast boek ik meerdere malen per jaar een weekje weg of wil ik naar een leermeester om nog meer diepgang te krijgen in mijn eigen proces als mens. Dit is voor mij erg belangrijk, ik geef liever geld uit aan mijn zelfontwikkeling en lichamelijk...

Liefde is een kracht
14. mei 2023
Eilandje Ik zit momenteel op een behoorlijk klein eilandje, genaamd: de oranje bank. Je kunt hierbij direct denken aan spaargeld, maar ik geloof niet dat mijn bank rente geeft. Mooie filosofische vragen komen er in me op, waar ik mezelf uren in kan verliezen. Daarnaast krijg ik zulke lieve bezoekjes, waarbij de mooiste gesprekken voorbij komen. Ik herinner me een gesprek van een maand geleden, dat ging over verschillende culturen en verschillende geloofsovertuigingen. Door de enthousiaste...

Dit mag nooit meer gebeuren
02. mei 2023
Deze week Nu ik een lange tijd op de bank zit, ben ik ook eens wat verder gaan nadenken over de week waarin we zitten, 4 en 5 mei komen er weer aan. Wat weet ik daar nu eigenlijk echt van en wat hebben we er van geleerd? Westerbork Vorig jaar liep ik in het museum Westerbork. Wat ik niet wist, is dat Westerbork eerst een vluchtelingenkamp was, voordat de oorlog begon. Wat mij zeker is bijgebleven, is het verhaal van een vrouw die vertelde wat ze allemaal had meegemaakt in dit voorportaal van de...

Achilles
02. april 2023
Dit is Achilles, de eerste keer dat ik hem zag, belandde ik in een lachbui. Als ik er nu naar kijk, straalt hij daarnaast enorm veel rust uit. Wie was Achilles? Achilles was een figuur uit de Griekse Mythologie. Hij is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog. Volgens vele schrijvers heeft Achilles vele wonderbaarlijke gebeurtenissen meegemaakt. Daar voel ik al een raakvlak. Men geloofde dat hij alleen kwetsbaar was in zijn hiel en dit werd dan ook zijn dood, een giftige pijl raakte hem in...

Wees dankbaar voor iedere dag!
25. maart 2023
Woensdagavond, een gewone doordeweekse dag zoals altijd. Ik stond les te geven en bij een simpel basispasje schoof er opeens iets weg bij mijn been. Ik heb me vast verstapt, dacht ik nog. Koelen terwijl de dansgroep verder ging. Zij vroegen zichzelf echt af of het wel goed ging, hadden ze daarin gelijk?..... Nachtje slapen Het zal morgen vast wel beter gaan. Als je een klap krijgt, dan is dat nooit leuk. Ik wilde geen pijnstillers slikken om precies te voelen wat mijn been deed en gelukkig viel...

Luisteren naar elkaar en respect tonen
24. januari 2023
Iedere dag zie ik gestreste ouders en kinderen die haasten om de deur uit te komen, haasten om het werk af te krijgen, haasten om op tijd op de opvang of op school te komen, haasten voor buitenschoolse activiteiten, haasten om het eten op tafel te krijgen, haasten om op tijd naar bed te gaan en zelfs haasten om tijd voor elkaar te vinden. Wanneer heb jij je kind voor het laatst een 'echte' knuffel gegeven en elkaar in de ogen gekeken om te zeggen 'Ik hou van jou'? Hoe het was Jij en ik kunnen...

Je bent goed genoeg!
10. november 2022
Jij mag er zijn Op een bankje bij het water zit ik na te denken over de woorden die steeds vaker voorbij komen: help, help, help, ik verdrink. Deze woorden kunnen betrekking hebben op mijzelf en ook op die van anderen. Ik denk soms van alles te moeten, maar ook te willen zijn. Zeg ik nee tegen een ander, dan kies ik voor mezelf, soms met een schuldgevoel. En dat terwijl de oorsprong bij mezelf begint, niets egoïstisch aan! Hoe lief ben jij voor jezelf, ook als je anderen moet teleurstellen? Je...

Meer weergeven