Hoeveel vind jij jezelf eigenlijk waard?

Afgelopen maand raakte ik in gesprek met een onbekende tijdens mijn wandeling. Deze persoon zei me:" Het lijkt net alsof je met je ogen dwars door mij heen kijkt". Ik schrok daar niet zo van want die opmerking krijg ik vaak te horen. De persoon voegde toe: "Dat missen heel veel mensen, die leren alles aan, maar voelen en luisteren niet met hun hart". Zelf denk ik dat daar veel waarheid in zit. Vanuit mijn praktijk gezien kijk ik liever naar het individu en wat de persoon nodig heeft. Dan boek je namelijk de beste vooruitgangen. Ik doe dus niet aan standaard sessies behalve mijn intakegesprek. Ik heb natuurlijk de luxe om mijn eigen tijd en zorgplan samen met de cliënt in te vullen. 

 

Bootje

We liepen inmiddels langs het water en zagen een bootje voorbij komen, een mooier plaatje kon je je niet wensen. Wat heerlijk om lekker te varen en de rust te pakken, rust zou je iedereen toch gunnen! Even verderop was een klein beekje met een balk eroverheen gelegd. Je kon er dus oversteken en aan de andere kant zag je een prachtige groene vlakte. Even dacht ik: Als ik hier ga uitglijden dan lig ik in het water. Degene die mee wandelde liep er overheen. Dus ik heb mijn gedachtes uitgeschakeld en hup naar de overkant. Wat gedachtes niet kunnen doen he!

 

SeeZen

Er werd mij gevraagd waar mijn praktijk zat en of er een combinatie gemaakt kon worden tussen danstherapie en coaching? Ik zei: "Dat kan zeker maar besef wel dat je voor beide diensten betaald". Er werd tegen mij gezegd: "Natuurlijk betaal ik alles, het is toch je baan, ik krijg toch ook iedere maand mijn salaris”. De meeste mensen verwachten dat jij wel gratis helpt om de klachten te verminderen. Bij betaling is de klacht blijkbaar niet meer zo ernstig te noemen. Of er komen allerlei excuses waarom iemand niet kon komen. Betalen om je leven weer vreugde te geven is blijkbaar niet zo belangrijk als de aanschaf van materialistische goederen. 

 

Nieuwe mindset

Van het brutobedrag wat op mijn website vermeld staat, gaan de volgende kosten nog af: de btw, de inkomstenbelasting, de bijscholingen en nieuwe studies (HBO niveau), afgesloten verzekeringen, onderhoud van de praktijk, verslagen uitwerken,  boekhouding en de rest kun je wellicht zelf invullen anders wordt mijn blog zo saai! Ik wil natuurlijk wel onder de echte professionals vallen en ik wil dus voortdurend werken aan mezelf. Aan mij nog de leer om het gewoon niet meer uit te leggen. En wie niet in zichzelf durft te investeren of niet in mijn kunnen gelooft die komt gewoon niet. Ik weet inmiddels wat ik allemaal kan om mensen te helpen. En ik weet ook met hoeveel passie ik dit bereik. Heerlijk mijn nieuwe mindset.

 

Mijn leerproces door studies, intervisies en levenservaring

Ik heb net zoveel recht als ieder ander om betaald te worden voor het werk dat ik verricht. Dat heeft een tijd geduurd, maar gelukkig leert een mens ook nog wat in het leven. Daarnaast weet ik dat Nederlanders snel kunnen "mopperen" als er geld voor betaald moet worden. Maar op materialistisch gebied kopen we ons allemaal suf. Onze ziektekosten gaan niet voor niets steeds omhoog, wie neemt nog ZELF de verantwoordelijkheid voor EIGEN gedrag? Het is zo gemakkelijk om naar anderen te wijzen of naar de huisarts te gaan bij ieder kwaaltje. Moeten we niet naar de oorzaak kijken ipv het gevolg te onderdrukken? Wat kun jij ZELF doen op gebied van: beweging, voeding, minder stress, niet roken en drinken? Gelukkig komen er steeds meer mensen die WEL willen investeren in zichzelf, open staan om ook naar opbouwende kritiek te luisteren zonder direct de verdediging in te gaan, zelfreflectie te creëren en daardoor echt stappen maken in het leven. Ik ben trots op diegene die hier zijn geweest en nu een hele andere manier van leven hebben gevonden. Ik ben dankbaar dat ze mij geheel in vertrouwen hebben genomen.

 

Mijn praktijk

Als ik wist dat het zoveel met me kon doen was ik al veel eerder begonnen. Dit is feedback wat ik terugkrijg en deze kun je ook lezen bij de recensies. Ik hou van geven en mensen gelukkig maken, ze te zien stralen. Een docent zei me: "Laura, weet je wat jouw grootste valkuil is: Je geeft veel maar ontvangt liever niets." Die opmerking heeft me erg aan het denken gezet. Ik heb er inmiddels grote stappen in gemaakt en wil dus enkel die mensen uitnodigen in mijn praktijk die het zichzelf en mij waard vinden om er voor te betalen. Dan pas werken de sessies ook. In mijn klantenbestand zitten zowel mensen met een laag inkomen als een hoog inkomen. En gek genoeg is de praktijk een stuk voller geworden nu ik mijn eigen waarde weet en dit ook uitstraal, een win-win situatie dus! Dat ik nog maar veel mensen mag helpen met zowel lichamelijke als mentale problematieken. Ik hou van mijn vak!

 

Hoeveel vind jij jezelf waard om aan de slag te gaan met je weerstand in het leven?

 

Blog 3, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Mary van Riel (donderdag, 21 juni 2018 13:30)

  Mooi geschreven, lieve nicht. You go, girl!!

 • #2

  Tamara (vrijdag, 29 juni 2018 22:36)

  Inspirerend!! Mooi omschreven en true.

 • #3

  David muskens (zaterdag, 30 juni 2018 08:46)

  Mooi geschreven laura, alleen helaas ging de geloofwaardigheid eraf toen ik je tarieven zag. Hup omhoog ermee!!