Met gevoel kun je een boel

Leg maar eens uit aan mensen dat je op sensorisch vlak zeer sterk ontwikkeld bent. Mensen zonder deze eigenschappen snappen daar maar weinig van, is mijn visie. Men kan daarbij al gauw denken aan een zwever of een zeikerd. Misschien heb je zelf weinig van deze eigenschappen of is het een stuk minder sterk ontwikkeld.

 

Uit eten

Ligt eraan in welke ruimte je aanwezig bent, maar sommige ruimtes zijn zo massaal dat je overal mensen hoort praten. Voor mij zeer onoverzichtelijk. En het eten, tja, met mijn ogen dicht kan ik nog proeven of het vers is. Iets wat niet altijd prettig is om te weten. Als ik geen sausje bij mijn gerecht wil, word ik vreemd aangekeken. De aanname is dat ik dát sausje vast niet lust, dus komt er een ander sausje. Maar als ik nu gewoonweg geen sausje wil? Voor mij is de groente al smaakvol genoeg. Zelfs witte rijst heeft een duidelijke smaak voor mij. We willen steeds meer bij het eten toevoegen. Ik ben wel blij dat er mensen zijn die juist van de bijzonderste gerechten kunnen genieten. Toch ik ben nieuwsgierig in het aantal mensen dat naar simpel en puur verlangt.

 

De klok

Ik schrijf mijn blog in ons kantoortje. De klok tikt en ik ben in staat de batterij eruit te halen. Het geluid irriteert me behoorlijk. Ik weet dat ik me moet richten op mijn blog en zal proberen het geluid te vergeten. Dat valt nog niet altijd mee, maar ik zie wel vooruitgang bij mezelf. Praktisch gezien is het handig dat er een klok hangt. Al met al, die klok moet blijven hangen. In dit geluid slapen zou voor mij toch niet prettig zijn. Daar kunnen mensen om lachen, omdat ze het zelf niet kunnen begrijpen. Wat je zelf niet hebt of herkent, dat is vaak heel vreemd bij een ander. Maar waarom eindelijk?

 

Kracht

Waar ik me vroeger nog vaak kon storen aan alle "voelsprieten" die ik heb, probeer ik er nu mijn kracht uit te halen. Ieder mens heeft wel iets in het leven aan eigenschappen waar je af en toe last van kunt hebben. Met deze kracht kan ik mensen wel proberen te helpen. Daarnaast leer ik beter voor mezelf te zorgen, zodat ik ook niet over mijn eigen grenzen heen ga. Feestjes zijn voor mij vaak minder fijn, en al gauw word je aangekeken alsof je een saaie muts bent. Ook als je geen alcohol drinkt, omdat je het gewoonweg niet lekker vindt, blijven mensen aandringen. Drank kan toch ook een lekkere thee zijn? Gelukkig laat ik me nooit beïnvloeden in wat ik graag wil doen. Iedereen mag er een mening over hebben, ik houd het toch bij thee. Heerlijk die vrijheid!

 

Eigen waarde 

Dus mensen die zich hier in herkennen, kom uit die benauwende groepsdruk en doe eens wat jij zelf prettig vindt! Durf te leven op jouw eigen manier en niet wat de maatschappij van ons verwacht. Dit komt in mijn praktijk enorm vaak ter sprake, mensen zoeken echt naar zichzelf. Daardoor komen er klachten of problemen. Ik zou zeggen: 'leef en laat leven!' 

 

Blog 10, Laura Potters, SeeZen

Afbeelding van Monsterkoi via Pixabay 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerda (zaterdag, 29 september 2018 17:12)

    Ik herken het van nabij. Mooi geschreven