Lau-See

Inmiddels zijn er twee groepssessies van Lau-See geweest. Dit is een nieuw concept wat binnen SeeZen valt. Het verbindt mensen met elkaar. Het zet mensen enorm aan het denken over hun eigen gedrag, maar ook die van een ander. 

 

Het brein

Mijn doel is om mensen te verbinden met elkaar. Het brein kent vele mogelijkheden om processen aan te pakken. Gelukkig komen er steeds meer onderzoeken. Deze tonen aan dat we meer focus moeten leggen op wat ons brein ons te zeggen heeft. We kunnen ook kijken hoe we ons brein kunnen beïnvloeden om fysieke en mentale klachten op te lossen. Kijk eens door een andere bril naar jezelf.

 

Gebruik maken van de wijsvinger is makkelijk

Het gebeurt nogal eens dat je bij situaties wijst naar anderen. Het is nooit je eigen proces of fout, dus geef je een ander de schuld. Is dat omdat je zelf mega onzeker bent of omdat je ervan overtuigd bent dat je gelijk hebt? We hebben allemaal een ander brein en dus een andere waarheid. Wat nu als je zelf ook kunt leren in een proces? Zou je dan nog steeds op jouw manier naar anderen kijken? Begin bij jezelf. Voor heel wat mensen is dat al moeilijk genoeg. Op gebied van I.Q. willen we allemaal stappen maken, maar op het gebied van E.Q. blijkt dat minder belangrijk te zijn. Toch heeft beide invloed op je functioneren.

 

Groepssessie

Tijdens de groepssessie maak ik gebruik van beeldmateriaal die mensen enorm raakt. Ik gebruik muziek waarbij je aan het denken wordt gezet. Er komen bewegingen die gekoppeld zijn aan een opdracht om te ervaren wat dat met je doet. We geven elkaar ook voetmassages of handmassages. We praten ook over energiebanen. Ik zorg in twee uur tijd dat iedereen aan het denken wordt gezet. Daarnaast ga je ook naar huis met een A4-tje vol met complimenten. Een grotere kracht kun je niet ontvangen van en met elkaar. 

 

Iedereen is anders

Ondanks dat ieder individu anders is, werkt het proces altijd. Ik geef geen standaard sessies, want iedere groep is weer anders. Ik geloof er enorm in dat iets pas werkt, als je per individu kijkt en dit binnen een groep toepast. Dat is per dag en per groep anders. Er gebeurt van alles op zo'n avond. Wel werk ik met doelen. Mijn kracht is dat ik ter plekke kan inspelen op situaties waardoor er verbinding ontstaat.

 

Alles wat aandacht krijgt groeit

Als ik terugkijk naar de sessies die geweest zijn dan vallen de gevoelsmensen vaak direct op. Ook mensen die denken: Lau, wat bedoel je nou? Het kan en mag allemaal en daar ben ik juist heel blij om. Hoe dan ook, er gebeurt altijd wel iets met een individu/groep. Als ik iemand kan overtuigen hoeveel kracht we aan elkaar kunnen doorgeven, dan ben ik al met twee personen. Zo gaan we doorbouwen tot daar waar het mag.

 

Enthousiasme

Na twee groepsavonden te hebben gehad, is er de vraag gesteld of we als groep door kunnen in 2019 om verder te bouwen met elkaar. Ik vond dat een mooi idee en vandaar dit in 2019 al gaat plaatsvinden. Bijna alle plekjes zijn bezet en er volgen drie groepssessies van twee uur. Daarbij duiken we nog dieper in de stof. We weten dat alles wat je aandacht geeft groeit. Als je dus met problemen zit dan groeit dat ook als je er veel aandacht aan geeft. Als je zelf niet goed in je vel zit dan trek je ook dezelfde soort mensen aan. Let daar maar eens op!

 

Wil je ook een keer een avond Lau-See ervaren geef je dan op via info@seezen.nl.

Blog 12, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 0