Lau-See

Inmiddels zijn er twee groepssessies van Lau-See geweest. Dit is een nieuw concept wat binnen SeeZen valt. Het verbindt mensen met elkaar en het zet je enorm aan het denken over je eigen gedrag maar ook die van een ander. 

 

Het brein

Mijn doel is om te verbinden en wat je met je brein kunt doen om dat te laten slagen. Het brein heeft veel meer mogelijkheden dan we denken om processen aan te pakken. Gelukkig komen er steeds meer onderzoeken die aantonen dat we veel meer focus moeten leggen op wat ons brein ons te zeggen heeft. Maar ook hoe we ons brein kunnen beïnvloeden om fysieke en mentale klachten op te lossen. Kijk eens door een andere bril naar jezelf.


Gebruik maken van de wijsvinger is makkelijk

Het gebeurt nogal eens dat je bij situaties wijst naar anderen. Het is nooit je eigen proces of fout dus geef je een ander de schuld. Maar waarom? Is dat omdat je zelf mega onzeker bent of omdat je er van overtuigd bent dat jij gelijk hebt? Wat is de waarheid? We hebben immers allemaal een ander brein en dus een andere waarheid. En wat nu als je zelf ook kunt leren in een proces? Zou je dan nog steeds zo naar anderen kijken? Antwoord daarop: nee! En dat maakt Lau-See zo uniek. Begin bij jezelf. Voor heel wat mensen al moeilijk genoeg om dat in te zien. Op gebied van I.Q. willen we allemaal stappen maken maar op het gebied van E.Q. blijkt dat minder belangrijk te zijn. Toch heeft beide te maken met je functioneren.

 

Groepssessie

Tijdens de groepssessie maak ik gebruik van beeldmateriaal die mensen enorm raakt, muziek waarbij je aan het denken wordt gezet, bewegingen gekoppeld aan een opdracht om te ervaren wat dat met je doet, korte voetmassages over de sokken heen, energiebanen en heel veel coaching. Ik zorg in 2 uur tijd dat iedereen aan het denken wordt gezet. Daarnaast ga je ook naar huis met een A4-tje vol met complimenten. Een grotere kracht kun je niet ontvangen van en met elkaar. 

 

Iedereen is anders

Ondanks dat ieder individu anders is, werkt het proces altijd. Ik geef geen standaard sessies want iedere groepssessie is weer anders. Ik geloof er enorm in dat iets pas werkt als je per individu kijkt en dit binnen een groep toepast. En dat is per dag en per groep anders. Er gebeurt van alles op zo'n avond. Wel werk ik met doelen die ik vooraf stel. Mijn kracht is dat ik ter plekke kan inspelen op situaties waardoor er verbinding ontstaat.

 

Alles wat aandacht krijgt groeit

Als ik terugkijk naar de sessies die geweest zijn dan vallen de gevoelsmensen vaak direct op. Maar ook mensen die denken: "Lau, wat bedoel je nou?" Het kan en mag allemaal en daar ben ik juist heel blij om. Want hoe dan ook, er gebeurt altijd wel iets met een individu/groep. Als ik iemand kan overtuigen hoeveel kracht we aan elkaar kunnen doorgeven dan ben ik al met twee personen. En zo gaan we doorbouwen tot daar waar het mag.

 

Enthousiasme

Na twee groepsavonden te hebben gehad, is er de vraag gesteld of we als groep door kunnen in 2019 om verder te bouwen met elkaar. Ik vond dat een mooi idee en vandaar dit in 2019 al gaat plaatsvinden. Bijna alle plekjes zijn bezet en er volgen 3 groepssessies van 2 uur. Daarbij duiken we nog dieper in de stof die ik meegeef. We bouwen nog verder aan een nieuwe manier om jezelf in de wereld te zien. We weten daarbij ook dat alles wat je aandacht geeft groeit. Als je dus met problematieken zit dan groeit dat ook als je er veel aandacht aan geeft. Als je zelf niet goed in je vel zit dan trek je ook dezelfde soort mensen aan. Let daar maar eens op!

 

Wil je ook een keer een avond Lau-See ervaren geef je dan op via info@seezen.nl. De eerstvolgende kans is op donderdag 24 januari 2019. Om dit verder te laten verspreiden zou ik het erg waarderen als je mensen om je heen ervan op de hoogte brengt. Dank je wel en wie weet tot snel!

Blog 12, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 0