Mening ok?

En dan liggen er weer twee brieven op de mat betreft de vaccinaties, dit keer de meningokokken. Het is belangrijk om de prik te halen want dan word je niet ziek. Maar is dat wel zo? En waarom zijn er in het toegevoegde boekje enkel voorbeelden van mensen die iemand verloren zijn? Dat is natuurlijk verschrikkelijk en ik snap dat je, als je dit meemaakt in het gezin, iedereen op de hoogte wilt stellen om deze prik te halen. Je hebt immers een mega heftige situatie achter de rug. Maar waar zijn de verhalen van mensen die ingeënt zijn en dan klachten krijgen? Waarom wordt daar niet open over gediscussieerd?

 

Meningokokkenziekte

De onderwerpen uit het boekje zijn: Hoe komt de bacterie in je lijf? Hoe gevaarlijk is meningokokkenziekte? Een prik tegen meningokokkenziekte Hoe werkt de prik? Waarom krijg ik de prik? Heb je een bijwerking van de prik die je wilt melden? 

 

Hoe werkt de prik?

In het vaccin dat in de prik zit, zitten deeltjes van de bacterie. Deze deeltjes kunnen je niet ziek maken. Ze zorgen er wel voor dat je afweersysteem de meningokok kan herkennen. Als je daarna besmet wordt met meningokok, doodt je afweersysteem de bacterie en word je niet meer ziek. Je krijgt de prik in je bovenarm. De plek van de prik kan wat rood worden of een beetje hard aanvoelen. Dat is na een dag weer over. Sommigen krijgen na de prik wat lichte hoofdpijn of koorts, maar dat is niets om je ongerust over te maken. Op de dag van de prik kun je gewoon naar school of sporten. 

 

Dit is wat er in het boekje staat bij deze vraag. Mijn vraag is dan direct: waar bestaan die deeltjes dan uit? En wat zit er nog meer in deze vloeistof? Ik wil graag lezen uit welke stoffen dit is opgebouwd. Daarna lees je dat de deeltjes je niet ziek kunnen maken. Maar waarom hoor je dan ook geluiden dat mensen na een vaccin ziek zijn geworden? En ook met klachten die niet meer verdwijnen. Worden deze mensen dan niet serieus genomen? Er hoort toch een open gesprek te komen met elkaar en niet enkel over de voordelen ervan? Hoe kan het dan dat het nu wel zo naar buiten toe gebracht wordt? Een beetje hypocriet te noemen als sterfgevallen door infectieziektes gemeld worden maar sterfgevallen door vaccins achterwege gehouden worden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 

Bijsluiter

Als je medicijnen krijgt dan hoort daar een bijsluiter bij. Zo kun je zelf zien wat er allemaal in zit en de mogelijke bijwerkingen. Gek genoeg mis ik dat in de boekjes bij de vaccins. Dat is toch een beetje apart. Ik vind het niet meer dan normaal in een vrij land dat we ook de andere kant eens goed gaan belichten. En dan wel een onafhankelijke partij. Wel kan ik zelf op internet en bij de RIVM alles opzoeken, dat is heel fijn. En dan lees je ook dat er een kleine hoeveelheid gifstof ingespoten wordt. Maar als je je verdiept in de gezondheidszorg dan weet je ook dat je eigen lichaam zelf ook gifstoffen aanmaakt. Is het dan wel ernstig of niet? Ik merk dat heel wat mensen die niet uit de zorg komen totaal niet weten wat alles inhoudt. Het zou heel goed zijn om ook eens voorlichtingen te geven over wat er allemaal ingespoten wordt en dan in "Jip en Janneke taal". Gif hoeft per definitie niet altijd fout te zijn dus.

 

Ziekte

Niemand in het leven krijgt een garantie als we over ziektes praten. De enige garantie in het leven is dat we allemaal een keer zullen sterven. En dat er ziektes zijn in het leven is altijd al zo geweest, net als oorlogen. Daar kunnen we kort en krachtig over zijn. Wat ziektes betreft vraag ik me dan af of er een tijd komt dat je ieder jaar voor iets anders ingeënt wordt? En natuurlijk is het een hele heftige tijd als je meemaakt dat je kind ziek wordt. Of dat je zelf aan een ziekte lijdt. Dat wil natuurlijk niemand. Maar valt het allemaal op te lossen? Ik denk zelf van niet. Ik blijf het toch een heel moeilijk onderwerp vinden. En zeker omdat we in Nederland totaal niet open zijn over beide kanten. De mensen die aangeven ziek te zijn geworden van de vaccinatie worden aan de kant gezet en alles wordt ontkend. Dat vind ik heel erg. Er moet openheid komen dat ook deze mensen hun verhaal mogen en kunnen doen. En ook onderzoek om eens te kijken wat er in het lichaam verandert.

 

Fabrikant

Natuurlijk is de markt voor vaccinatie. Hoeveel geld zou daar in om gaan? Dat moet je maar niet willen weten, denk ik. Hoe meer vaccinaties hoe beter toch. Het zijn immers bedrijven die miljoenen omzet maken, niet anders dan bij medicijnen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over deze markten? En wat wordt er niet verteld? Waar komt alles vandaan? In welke landen worden de medicijnen gemaakt en hoe verloopt het toezicht? Hoe zijn de samenwerkingsverbanden? Hoeveel weet de overheid eigenlijk zelf over dit onderwerp? Ik als burger in ieder geval veel te weinig om goed te kunnen beslissen. 

 

BRAVO!

Zelf ben ik er voorstander van om zo min mogelijk medicijnen te gebruiken. Je zult mij dus niet zo snel een paracetamol zien innemen. Enkel als het echt niet anders kan, zal ik de keuze maken om wat in te nemen. Maar die dag kan ik me niet meer heugen. We kunnen als mens ook heel veel zelf doen om zoveel mogelijk soorten ziektes te voorkomen, zie de uitleg van het BRAVO-systeem in een andere blog die ik geschreven heb. En wat betreft de vaccinaties, ik ben heel blij dat we ziektes kunnen voorkomen maar ik zou toch ook dolgraag meer openheid willen zien over wat er allemaal in een lichaam gespoten wordt. Laten we hopen dat dat in de toekomst verbetert. Dat zal een hoop onrust weghalen. Er zijn ook heel wat mensen waarvan ik weet dat ze niet kiezen voor een vaccinatie maar het niet durven uitspreken omdat de "buitenwereld" deze groep mensen echt heel naïef vindt. Zelf vind ik dat deze groep mensen in ieder geval nadenkt over iets wat in het lichaam terecht komt. Het is toch helemaal niet gek om daar vragen over te stellen? Het is immers wel je lichaam waar het in terecht komt. En daar heb je er maar eentje van. 

 

En ik? Ik weet nog steeds niet goed wat ik met dit onderwerp aan moet. Je spuit iets onnatuurlijks in het lichaam en dat vind ik toch wel moeilijk. Maar je wilt ook verantwoordelijkheid dragen om ziektes uit te sluiten. Gelukkig heb ik geen kleine kinderen meer. Dat scheelt al een heleboel!

 

Blog 24, Laura Potters, SeeZen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marjet (woensdag, 01 december 2021 14:23)

    Niet te geloven hoe alles de doofpot in wordt gestopt. Ze zorgen voor een angstwereld. Onbegrijpelijk hoe ze de waarheid zo weg kunnen blijven houden uit de media. En dat zoveel mensen alles nog geloven.