De levende powerbank

Dat er heel wat energie aanwezig is, welke wij niet zien met het blote oog, dat is voor mij al heel mijn leven bekend. Maar ik wist totaal niet wat ik er mee kon. Totdat ik me ging verdiepen in o.a. Reiki. Is Reiki een vorm van "zweverig gedoe"? Nee, voor mij totaal niet. Het is wetenschappelijk al lang bewezen dat het lichaam zeer complexe elektromagnetische (energetische velden) genereert. Zonder dat ik geloof in voorspellingen, mediums of wat dan ook, weet ik dat Reiki zelf de kracht ervan bewijst. Je zegt niets maar geeft de energie door. Gewoon een zeer biologisch proces!

 

Feestjes

Mensen met een hoge sensitiviteit hebben gewoon veel last van drukke feestjes. Dat komt door alle energieën die door elkaar heen lopen. De meeste mensen hebben daar niet veel problemen mee maar als je anders gemaakt bent dan kan dat nog voor heel wat onrust zorgen. En dat wordt niet altijd begrepen door de gemiddelde mens. Men snapt dan niet hoe jij kunt voelen dat iemand niet goed in haar/zijn vel zit. Voor mij is het heel gemakkelijk, puur door de energie die bij een persoon hangt. Over IQ is al heel veel duidelijkheid. Maar over EQ nog veel te weinig als je het mij vraagt. 

 

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende levensenergie. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. De Reiki-behandelaar laat energie door de handen stromen en geeft het door aan de cliënt. Daardoor komen er stromingen op gang en kun je heel veel zelf veranderen. Wel ben ik er van overtuigd dat je in je leven allemaal wat op je pad krijgt en het dan niet altijd snel op te lossen valt. Het heeft met heel wat gebieden te maken: Waar kom je vandaan?, Is je gedrag aangeleerd of doe je dat wat echt bij je past?, Kun je naar jezelf kijken om veranderingen aan te brengen?, Hoe zit het met je BRAVO-systeem?, Wat zijn je omgevingsfactoren?, om er maar een paar te noemen. Daardoor is mijn mening dat hulp aan ziektes een combinatie moet zijn van reguliere zorg gecombineerd met complementaire zorg. Het kan elkaar enorm versterken! Als lichaam en geest samen in balans zijn dan pas komen klachten minder snel terug. Dat beseffen nog maar heel weinig mensen. Reiki kan heel veel teweeg brengen. Maar ik weet ook dat ik op mijn eigen unieke manier de klanten hulp biedt anders stroomt de energie nog niet. Alleen aanleren is dus te weinig, je moet het bezitten, is mijn visie. 

 

Juiste begeleiding

Ik geloof er niet in dat iedereen Reiki kan aanleren. Dat wordt wel gezegd maar zelf denk ik daar heel anders over. Er gebeurt iets of er gebeurt niets. Je bent er mee geboren maar dat mag de wetenschap nog beter uitzoeken. En zoals in ieder vakgebied, er zijn hele goede maar ook minder goede hulpverleners. Dat maakt de juiste begeleiding soms ook zo moeilijk. Ik ben heel blij dat ik in juni dit jaar mijn stage geheel heb afgerond en na meer dan twee jaar kan zeggen dat ik de Reiki methode goed onder de knie heb. Ik vind dat er serieus mee moet worden omgegaan. Werken met energie is machtig mooi en een betere natuurlijke methode dan dat kan ik niet verzinnen. Daarnaast is Reiki bekend over de gehele wereld. Nederland loopt alleen nog wat achter anders hadden vele ziekenhuizen hier al dankbaar gebruik van gemaakt. Maar ik weet ook dat het een kwestie is van tijd om ook in Nederland deze methode te omarmen. Licht is immers energie. 

  

Ontspanning

Reiki is ook een vorm om gewoon een uurtje in de ontspanning te komen. Dit is dus een hele andere vorm dan een massage. Je kleding blijft aan als je op de tafel gaat liggen. De energie wordt doorgegeven waardoor klachten kunnen verdwijnen. Dit kan alleen als mensen ook hun eigen leven aanpassen. Het is natuurlijk geen middel ter compensatie omdat je zelf niet je eigen verantwoordelijkheid neemt in je leven. Ik merk dat steeds meer mensen mij benaderen voor een Reiki behandeling i.p.v. een massage. Dit komt ook door mond-tot-mond reclame en daar ben ik erg dankbaar voor. Dat is altijd mijn wens geweest dat mensen me zouden ontdekken om mijn kracht en energie. Niet voor mezelf maar om er anderen mee te gaan helpen. Laatst zei iemand me: "Laura, jij bent mijn levende powerbank." Daar heb ik enorm om moeten lachen. 

 

Klanten

De meeste klanten boeken iedere maand minimaal een Reiki behandeling omdat ze ook ervaren dat ze dan weer een tijdje van de rust kunnen profiteren. Zorg dat je aandacht aan jezelf schenkt door een massage, Reiki of welke vorm dan ook. Zo voel je dat het een blijvend effect heeft. Een auto moet je immers ook onderhouden. Natuurlijk blijven er stressmomenten in het gehele leven. Een leven dat enkel geweldig is bestaat gewoonweg niet. Waarom hebben mensen dan toch weerstand? Dan hoor ik: "Ik ken Reiki niet, dat werkt bij mij toch niet omdat ik er niet in geloof". Ik zeg dan: "Oordeel nooit voordat je het hebt ervaren". En als je het toch gaat ervaren, zorg dan wel dat je er neutraal tegenover staat. Anders zorgt je brein al voor een niet resultaat gerichte behandeling. Dat doe je dan geheel zelf. Je blokkeert de energie dan volledig. Weg sessie! Licht is net als voeding, neem er genoeg van en dan zul je goede resultaten boeken.

 

Mijn praktijkruimte

Ik voel als ik binnenkom in mijn eigen praktijk direct de warmte en kracht. Iedereen die al is geweest zal dat zelf ook ervaren. Ik heb heel veel techniek vormen mogen ontdekken afgelopen jaren. Reiki past enorm bij me omdat de energie stroomt en de ander daar ook direct wat van merkt. Daarnaast heb ik tijdens de stageperiodes zoveel positieve feedback mogen ontvangen van de andere cursisten en van mijn geweldige Reiki masters. Deze opleiders staan ook open voor feedback over hun eigen leerproces en dat maak ik maar zelden mee. De meeste opleiders gaan snel in de aanval als je iets duidelijk wilt maken. Of als ze zien dat je zelf al krachtiger bent dan zij zelf zijn. Jammer want samen sta je veel sterker. Gelukkig komen er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken over de kwantumfysica. Dat vind ik heel erg interessant en ik hoop dat men nog veel verder komt met deze onderzoeken. 

 

Japan

Mijn wens is enkel nog om bij de kern van Reiki te komen en deze wens gaat dit jaar in vervulling, ik mag naar Japan om daar eens te gaan ervaren waar de oorsprong van Reiki ligt. Ik hoop nog net dat laatste zetje te krijgen zodat ik dat ook kan meenemen naar mijn eigen praktijk. 

 

ERKEN IN JE DENKEN DAT JE DENKEN NIET KLOPT

DAN PAS STRAALT HET INNERLIJKE LICHT IN JE                 -Huineng-

 

Blog 27, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Astrid (woensdag, 29 mei 2019 12:41)

    Bijzonder Laura - ik ben zelf ook niet zo van 'zweverig gedoe' en dacht dus ook 'hoezo is Reiki anders?' Maar afgelopen weekend heb ik door jouw behandeling mogen ervaren dat Reiki werkt. En dan schrijf je er net nu een blog over. Mooi!