Een bijzondere ontmoeting in Japan

Reiki

Mijn vakantie in Japan was geweldig.

Op zakelijk gebied heb ik een bijzondere dag mogen meemaken wat ik graag met jullie wil delen.

 

 

Reiki

Sinds een paar jaar ben ik bewust bezig met Reiki waarvan de oorsprong in Japan ligt. Tijdens mijn vakantie wilde ik dolgraag meer te weten komen over die oorsprong. En dat is behoorlijk gelukt. Toen ik nog in Nederland was, heb ik contact gelegd met Frank Arjava Petter. Hij heeft meerdere boeken geschreven en had al contacten in Japan betreft Reiki. Mijn dank aan hem is zeer groot! Hij gaf mij de juiste ingang. Tot mijn verbazing kreeg ik reactie vanuit Japan en zo is het balletje gaan rollen. 

 

Geschiedenis

Mr.Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van Reiki. Met Reiki breng je middels je handen energie over via het grote energieveld. Het is een niet religieuze healing. Rond 1922 kreeg dit onderwijs een concretere vorm. Na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama, ging Usui meer onderwijzen. Dr. Chujiro Hayashi, één van de studenten van Usui, verspreidde Reiki. Mrs.Chiyoko Yamaguchi was een zeventienjarige studente van Dr. Chujiro Hayashi. Haar zoon, Mr. Tadao Yamaguchi, leerde het weer van zijn moeder. En deze man heb ik mogen ontmoeten. Dichter bij de roots kun je haast niet komen. 

 

Contact

Via de mail heb ik voor mijn vakantie contact gelegd met Mr. Tadao Yamaguchi. Een hele lieve vrouw stond me te woord en ik kon een sessie bij haar boeken voor als we in Japan waren. Natuurlijk wilde ik dat heel graag en ik vond het heel bijzonder dat het gelukt was. Maar net voor de vakantie kreeg ik een mail dat het helaas niet door kon gaan, ze hadden precies de dagen dat ik aanwezig was in Kyoto bijeenkomsten met de Chinese studenten. Het was even een teleurstelling, maar ik wist dat het niet vanzelfsprekend was om ze te mogen ontmoeten. Gelukkig had ik de berg nog om te beklimmen!

 

Kurama

Op maandag 29 juli 2019 zijn we vanuit Kyoto naar Kurama vertrokken. Ik wilde dolgraag naar de geboorteplaats van Reiki. We zijn naar boven geklommen en hebben tijdens de route heel wat beleefd. Het was een niet toeristische plek, we hadden daardoor alle tijd en ruimte. Op de timelapse is het heel goed te zien hoe de route liep.

 

Bovenaan bij de tempel is een cirkel te vinden. Mr.Mikao Usui had op deze berg eenentwintig dagen gemediteerd en het vervolgens doorgegeven aan zijn leerlingen. Dit is de cirkel van energie en daar stond ik rond 13.00 uur. Die energie heb ik meer dan ervaren. Het valt niet uit te leggen aan mensen die deze gevoeligheid niet kennen. Gelukkig ontmoet ik steeds meer gevoelsmensen die hetzelfde ervaren en dat voelt enorm goed. Ik vond het een zeer bijzonder moment en ben heel blij dat mijn gezin mij deze dag gunde. 

 

13.00 uur

Toen ik in deze cirkel van energie stond, kwam er een bericht binnen, toeval bestaat niet. Ik liet het direct aan mijn gezin zien en was helemaal van slag. De bijeenkomsten in Kyoto verliepen voorspoedig. Daardoor de vraag of ik alsnog kennis wilde komen maken. Wauw, ik kon het bijna niet geloven. Om 17.30 uur had ik de afspraak. We moesten nog wel het pad naar beneden teruglopen en naar Kyoto reizen. Gelukkig lag ons hotel maar twee blokken af van de locatie waar ik heen moest. Bij het hotel aangekomen kon ik me nog even opfrissen want het was behoorlijk warm in Japan. Mijn zoon is meegegaan voor de vertaling, ik vond dat erg lief van hem. We gingen te voet naar de wildvreemde locatie, wat een avontuur.

 

De kennismaking

Het was een heel bijzonder moment. De Chinese studenten waren nog aanwezig. We hebben gepraat met twee hele lieve vrouwen over Reiki, het verschil tussen de oorsprong en het westerse. Maar ook de vraag wat ze mij te zeggen hadden over Reiki en over mij als persoon. Ook had ik mijn master diploma meegenomen omdat ik graag wilde weten of er verschil in zat. En of ze alles konden lezen wat er op stond. Ik heb een heel fijn gesprek mogen voeren. Ze gaven aan dat Reiki enkel over de handoplegging gaat, daar is Reiki voor bedoeld. In het westerse halen we er nog heel veel meer bij zoals vele tekens en rituelen. Maar dat is helemaal niet nodig. Daarnaast gaven ze aan dat ze heel trots zijn op de westerse wereld dat we er steeds meer voor open gaan staan. En dat we heel goed bezig zijn met Reiki waardoor er in Europa ook al meerdere krachtige masters rondlopen. 

 

Daar zaten we dan in een wildvreemde ruimte, maar het voelde gewoon gelijk goed. Het gordijn ging open en de studenten gingen naar hun hotel. Op dat moment ontmoetten we Mr. Tadao Yamaguchi. Hij keek ons met een zeer krachtige blik aan en zei niet veel. Dat was even wennen want de twee vrouwen waren heel toegankelijk. Wel een goed leerproces om te beseffen dat iemand zonder woorden al direct zo aanwezig kan zijn in de ruimte. Je beseft dan weer al te goed dat je niet altijd woorden nodig hebt om er te zijn. 

 

Sessie

De vrouwen gingen twee tafels halen en zowel mijn zoon als ik kregen een sessie, het beste cadeau ooit. Wat ontzettend lief was dat. Ik wilde dat natuurlijk heel graag ervaren. "Nu ik in Japan ben wil ik wel alles meemaken," zei mijn zoon. Hij is ook zeventien jaar nu, net als de moeder van Mr. Tadao Yamaguchi destijds. En daar lagen we dan naast elkaar. Het werd een hele bijzondere ervaring wat niet uit te leggen valt. Ik voelde nog zoveel meer en er werd tegen me gezegd dat ik een hele positieve energie bij me had, smooth energy. We hebben het ook nog gehad over de verschillen van mensen en hun verschil in energiebanen. Mijn energiebaan is sterk aanwezig en ik besef dat ook maar al te goed. Dat is om mensen te helpen heel erg fijn, maar voor mezelf niet altijd. Dat heb ik wel gemerkt toen ik weer op Europees grondgebied kwam.

 

We hebben de ontmoeting afgesloten met een heel fijn gesprek. Toen vertelde ik dat ik in Nederland een bedrijf heb. Mr. Tadao Yamaguchi was onder de indruk. We hebben visitekaartjes aan elkaar uitgedeeld (je overhandigt het kaartje met twee handen en een buiging). Het is zeker de bedoeling om nog meer te mogen leren van elkaar en dit uit te dragen binnen mijn eigen bedrijf. Maar voor nu is mijn droom volledig uitgekomen, iets wat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Ik kan mijn ervaringen weer overbrengen aan mijn cliënten en dat zullen ze gaan voelen ook!

 

Japan

We kwamen in een totaal andere wereld terecht. Een land waarbij je niet gemakkelijk buiten de lijntjes kunt kleuren, zou dat heel erg lastig worden? Ik merkte dat dit land mij enorm veel rust gaf, juist door al die regeltjes. En dat lag dit keer niet aan vakantie vieren waarbij je juist op zoek gaat naar die rust. Waarom vond ik dit een geweldig land wat echt bij me past? Allereerst voel je de passie van de mensen als ze werken, waar dan ook. Iedereen behandelt je met een grote glimlach op het gezicht, je mág werken i.p.v. dat je moet werken. Dat viel me enorm op. Daarnaast de behulpzaamheid, we zijn meerdere keren benaderd of men ons kon helpen, het wij-gevoel wat zeer duidelijk aanwezig was i.p.v. het ik-gevoel, de structuur waardoor ik geen chaos heb hoeven meemaken, wachten op je beurt waardoor voordringen niet voorkomt, iedereen is gelijk waardoor een grote mond niet nodig is (een grote mond hebben is daar juist storend), de rust in het openbaar vervoer (bellen in de trein is niet gebruikelijk, eten in de trein ook niet en niemand praat hardop, wat een rust), de snelheid waarmee je geholpen werd, afspraak is afspraak en wel op tijd ook, het land zelf met de prachtige steden, maar ook de zeer prachtige natuur, de veiligheid (je tas kun je nog gemakkelijk op een tafeltje zetten en zelf weglopen zonder dat er iets mee gebeurt). Als je hooggevoelig bent dan is dit een land dat ik je zeker zal aanraden. Je voelt de rust letterlijk en figuurlijk op je af komen. 

 

Ik ga hard sparen om er nog een keer heen te mogen gaan. We hebben veel geleerd van de Japanners. En dat de man de baas is in huis, ook dat is daar enorm aan het veranderen, zeker bij de jeugd in Japan. En tja, ieder land heeft voor- en nadelen. Maar dit land past in ieder geval enorm goed bij mijn visies en omgang met mensen. Japan, I love You! Je staat op nummer één van de landen die ik tot nu toe heb mogen meemaken, met Australië op de tweede plaats. Ik hoop je nogmaals te mogen ontmoeten.

 

Met dank aan Serra voor het maken van de foto's en Wilhelm voor het maken van het filmpje.

En het Jikiden Healing Center Kyoto voor de prachtige ontmoeting.

 

Blog 31, Laura Potters, SeeZen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jeannette (vrijdag, 09 augustus 2019 15:08)

  Wat bijzonder om het te mogen meemaken Laura en fijn dat de ontmoeting toch plaats mocht vinden .Een bijzondere reis met veel mooie leermomenten
  Super leuk om te lezen
  Lieve Laura

 • #2

  Lenie (zondag, 25 juni 2023 13:39)

  Dankjewel voor het delen, hier ben ik naar op zoek.