Een week uit het leven van Laura

Zondag

 

Even genieten van het warme bed dat in de winter voelt als een overwinning om er toch uit te komen.

En die overwinning wordt gevolgd door een heerlijk ontbijt. Dan is het tijd om samen met mijn man vijf kilometer te gaan hardlopen. Dat lijkt vandaag meer op snel wandelen voor mij, het ging niet vanzelf dit keer. Wel is het een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Bij thuiskomst ben ik toch weer heel blij dat ik ben gaan hardlopen. Als beloning geef ik mezelf een heerlijke warme douche. Daarna zijn mijn man en ik naar vrienden gegaan om te lunchen. Wat een prachtige locatie en zo lief dat we met ze mee mochten. Het werd een gezellige middag met nog steeds het zonnetje in onze ogen. Wat moet je zonder al die vrienden, dat is toch waar alles om draait?

 

In de avond ben ik het huis gaan poetsen. Zo heb ik op de maandag meer tijd voor mezelf als iedereen de deur uit is. Ik vind dit terugkerend ritueel maar saai. Met een muziekje op de achtergrond lukt het me om er toch wat plezier in te krijgen. Het eindresultaat geeft in ieder geval voldoening, al is het maar voor even. Voor het slapen nog even een meditatie, ik hou ervan. Het lijkt wel een douche vol met licht dat naar me toe komt, iedere keer weer. Wat ben ik toch een gelukkig mens!

 

Maandag

 

Vandaag staan er geen klanten ingeboekt. Daarin is het nog heel goed zoeken naar stabiliteit. De ene week zit het bomvol dat ik dagelijks mensen mag masseren en/of coachen. De andere week is het een stuk minder druk. En ik vind het allemaal prima, niets is voor niets. Zo weet ik tenminste ook dat mijn boek afkomt. Bij alles wat ik doe weet ik nu dat het goed is. Daardoor straal ik nog meer. Laatst zei een klant: "Laura, je lijkt wel een engel maar dan op aarde." Zulke mooie opmerkingen vertellen mij dat ik voor het juiste gekozen heb. Ik hoop dat er steeds meer mensen over durven te praten, wat er in een sessie allemaal kan plaatsvinden. Maar er is zeker iets aan het veranderen en daar ben ik zelf heel erg blij om. Steeds meer mensen leer ik kennen die ook beseffen dat ons universum connecties wil maken met ons. En zolang je dit onderzoekt met je volle verstand dan kun je heel wat mooie dingen leren. Gebruik de energie om je heen maar blijf wel met beide voeten op de grond staan. 

 

Vandaag ben ik de dag begonnen met stofzuigen. Ik ben daarna achter de Mac gekropen omdat ik met een groot project bezig ben. Dit lanceer ik in 2020. Het voelt als een cadeautje. Ook als een geheim waarvan maar een paar mensen inhoudelijk op de hoogte zijn. Dat vind ik nog het meest leuke van alles, die voorpret met elkaar. Heerlijk om mensen volledig te mogen vertrouwen. In de middag heb ik verder gewerkt aan mijn boek. Ik wil deze in 2020 toch echt afronden. In de avond ben ik eerst gaan mediteren op mijn SeeZen kamer en daarna met een boek op de bank gaan zitten.

 

Dinsdag

 

Een prachtig project waarbij ik twintig stoelmassages mocht geven in de binnenstad van Den Haag. Ik ben dankbaar dat het netwerk er is, je helpt elkaar aan mooie projecten. Samenwerken is meer dan fijn! Je leert andere masseurs kennen en kunt over het vak praten. We zijn niet gewend om ook over mindere weken te praten. En toch kun je elkaar dan juist aan opdrachten helpen dus is het wel heel goed om dit te doen. En wat heb ik dat proces toch laat geleerd in mijn leven. Geen onderwerp is vreemd, het is maar hoe jij het zelf ervaart. Bij mij zat hem dat in de oordelen van anderen, daar was ik heel gevoelig voor. Maar nu weet ik inmiddels dat je kracht ligt in jezelf en nooit in die ander, wat er ook over gezegd wordt. Doe vooral datgene wat jij vindt dat er moet gebeuren, er is geen goed of fout. In de avond heb ik weer lekker eigen tijd genomen.

 

Woensdag

 

Daar ga ik weer, dit keer ren ik alleen de vijf kilometer. Het gaat een stuk beter dan afgelopen zondag. Daarna tijd voor een bakkie met een vriendin, aandacht geven aan lieve mensen om me heen. Dat doen we nog veel te weinig omdat we denken dat we allemaal veel te druk zijn. Als je echt wilt dan kun je tijd vrij maken voor deze belangrijke momenten, ga eens wat minder werken en neem genoegen met wat minder tastbare spullen.

In de middag staan er klanten gepland, wat geniet ik er toch iedere keer weer van dat ik dit werk mag doen. Dit keer een coachingsgesprek en een stempelmassage. Als ik de praktijkruimte inloop dan voel ik dat dit toch wel een uniek stukje op aarde is. Wat ben ik blij met deze prachtige ruimte! In de avond heb ik bij mijn moeder een bakkie gedaan en na de terugreis ben ik lekker mijn bedje ingekropen.

 

Donderdag

 

Deze dag staat in het teken van klanten, twee oliemassages van een uur, een coachingstraject waarbij we met de energie gaan werken en twee reiki behandelingen. Wat een heerlijke dag gaat dit worden, daar krijg ik energie van. De klanten zullen dat ook zelf merken als ze op de tafel liggen. Ik wil de klanten het vertrouwen geven dat niets gek is op de tafel. Door de ontspanning kun je natuurlijk in slaap vallen en gaan snurken, windjes laten of emoties kunnen loskomen. Mensen schamen zich daar snel voor en blijven tijdens de massage dan toch alert en dat is zonde van de massage. Ik noem alles gewoon bij naam zodat men weet dat ze daar helemaal niet mee bezig hoeven te zijn, weg met die schaamtes. Dan zie je de persoon echt door de tafel heen zakken. Ze willen niets liever dan een overnachting. Maar helaas, ik stuur ze toch weer de kou in terug naar huis. 

 

Vrijdag

 

Deze ochtend gebruik ik om te mediteren en voor yoga oefeningen en mantra's. In de middag werk ik door aan mijn project en daarna schrijf ik nog een stukje voor mijn boek. Heerlijk om mijn eigen tijd helemaal zelf te kunnen indelen. Zo maak ik van een niet-boeking gelijk een feestje voor mezelf. Ik weet dat het komt en gaat en daarom geniet ik er zo van, niets moet, alles mag. En dat merken mensen ook echt als ze bij SeeZen komen. Ik werk vanuit mijn hart en heb inmiddels geleerd om met de dag te leven. En als ik accepteer hoe het per dag gaat dan merk ik dat er vanzelf nieuwe klanten inboeken. Ik geloof ook echt dat er dingen naar je toe komen als je het nodig hebt. Daarnaast moet je open kunnen staan om zowel de successen als de verliezen volledig te accepteren. En als je dat kunt dan kun je in alles enorm groeien want dan hoef je niet meer in stappen te denken. In de avond mocht ik aan een reumapatiënt een stempelmassage geven. Het verzacht de pijn enorm en ik ben blij dat ik tijdelijk heb kunnen helpen om de pijn te verzachten. Daarna nog iemand van het roken afgeholpen en zolang die persoon in die kracht blijft staan dan weet ik zeker dat hij geen sigaret meer aanraakt. De tijd zal het leren hoe hij hier mee om gaat. Hij zal het zelf moeten doen en in deze wonderlijke momenten moeten geloven.

 

Zaterdag

 

Vandaag staat er een heerlijke bijscholing op het programma. Ook daarin heb ik volledige vrijheid omdat ik zelf kies welke bijscholing echt bij me past. Het moet iets zijn waar ik binnen SeeZen ook echt wat aan heb. Geen opgedrongen bijscholingen dus waarbij ongeïnteresseerde mensen bij elkaar gekomen zijn om hun punten te behalen. Vandaag veel geleerd over vitaliteit programma's waarbij je natuurlijk binnen bedrijven alle kanten op kunt: stoelmassages, gymnastiek tussen het werk door, stoelyoga, mindfulness etc. Ik vind het allemaal leuk en met een rugzak vol informatie ben ik dan ook weer naar huis gegaan. 

 

Dit was een week uit mijn leven, geen week is hetzelfde. Dat past enorm goed bij mij. Over een week zal ik een nog grotere stap zetten door alleen in het vliegtuig te stappen en een week lang helemaal alleen te gaan schrijven in Gran Canaria. Ook dat kan ik als ondernemer doen want ik hoef enkel aan mezelf vrij te vragen, heel handig is dat!

 

 

 Blog 39, Laura Potters, SeeZen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0