"Elk nadeel heb se voordeel"

Elk nadeel heb se voordeel, zei Johan Cruijff ooit.

Ik denk momenteel dagelijks aan deze zin en ik zal je uitleggen waarom.

 

Ons allen is het Corona virus bekend. Wat een gevoelens komen daarbij kijken zeg.

De ene mens vindt het allemaal onzin en lacht erom. De andere mens is helemaal in paniek.

Wat een verdeeldheid in ons land en de maatregelen zijn ook enorm divers bij verschillende instellingen en bedrijven. Dat we de hand niet meer mogen schudden is een feit. Ook daarvan zie je dagelijks nog mensen die dat wel doen. En hoe moeten we er nu eigenlijk mee omgaan? Krijg je een boete als je toch een hand schudt?....

 

Verschillende meningen

Als ik naar mijzelf kijk dan weet ik eigenlijk niet goed wat ik er van moet vinden en dat zal ik uitleggen.

Toen de minister de nabestaanden van het eerste dodelijk slachtoffer betreft Corona condoleerde toen vond ik dat erg moeilijk merkte ik. Dagelijks gaan er mensen dood aan ziektes, ongevallen en noem maar op. Zij worden toch ook niet allemaal persoonlijk gecondoleerd? Ik merkte toen dat ik maar niet wist wat ik daarvan moest vinden. Daarnaast de paniekerige mensen die echt in ieder mens al een dood persoon zagen. Daarvan dacht ik: Jeetje zeg, doe alsjeblieft normaal. Maar dan de andere mens die alleen maar kan zeggen dat het allemaal onzin is, ook dat voelde voor mij niet prettig. Nee, ik moet zeggen dat ik niet precies weet wat ik er nu eigenlijk van moet vinden.

 

Mijn bedrijf

Sinds vorige week merk ik wel degelijk dat er een heleboel mensen bezig zijn met dit virus. En dat geeft indirect toch meer zorgen dan de crisis van jaren geleden. Waarom? Omdat er meerdere klanten afmelden en dus niet komen voor een massage, reiki of coachingsgesprek. De ene klant is bang het te krijgen en meldt af uit angst. De andere klant wil mij niet aansteken omdat ze hoest. Weer een ander moet thuis alle eindjes aan elkaar knopen. Allemaal individuele beslissingen en dat is ook heel logisch. Iedereen heeft een eigen waarheid en fout bestaat daar niet bij.

 

Inkomsten

Dat betekent momenteel dat er weinig inkomsten vanuit mijn bedrijf binnenkomen. En ik had me zo voorgenomen om te sparen voor Laura's Dance wat in september gaat starten en voor mijn boek wat ik het liefste dit jaar afgerond wil hebben. Maar voor beide is geld nodig en zonder geld zal het boek er in dit jaar niet meer komen. En dat terwijl ik zelfs al een prachtige datum heb staan om het te gaan presenteren. Gelukkig heb ik die datum nog niet naar buiten toe gebracht, ook weer een voordeel op dit moment!

 

Het enige wat ik me nog kan bedenken is lieve mensen die deze blog lezen en ideeën voor me hebben wat niets met geld te maken heeft. Te denken aan een gave locatie (sponsoring), vrijwillige sprekers, boekkosten en nog veel meer wat er allemaal komt kijken om een boek uit te geven. En anders wordt het 2021, ook dat is geen grote ramp natuurlijk. Nog altijd beter dan ziek worden door het virus!

 

Schaamte

Ik spreek meerdere medecollega's die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn en via de app durft iedereen toe te geven dat het nog niet zo meevalt om overeind te blijven. De kleine eenmanszaken, zoals ik die ook heb, hebben daar ook geen verzekering voor. Je kunt dat helemaal niet betalen. Er zijn er maar weinig die er echt over durven te praten wat dit virus echt betekent. Op televisie zie je wel grote bedrijven aan tafel zitten bij talkshows maar dan hoor je meer een verkooppraatje over hoe geweldig bedrijf het is en maar weinig over de echte problematieken die er achter zitten. Waarom zoveel schaamte daarbij? Het is toch iets waar je zelf helemaal niets aan kunt doen? Ik snap die schaamte niet. Als iemand me nu vraagt: Hoe gaat het met het aantal klanten dan zeg ik gewoon heel eerlijk: De helft blijft nu zeker weg. 

 

Elk nadeel heb se voordeel

De afgelopen weken toen ik nog niet zoveel merkte van alle afmeldingen, was ik erg druk. Ik ben Laura's Dance aan het opbouwen in organisatie, ik denk wekelijks na over mijn boek en herschrijf, ik verzorg stoelmassages bij bedrijven, ik ontvang klanten bij mij thuis. Het schrijven van een blog zat er nog even niet in. Maar vandaag heb ik geen enkele klant, enkel vanavond een Lau-See sessie met zeven mensen waarbij er nog niemand heeft afgemeld. Dat mag ik nu toch best bijzonder noemen! Ik zit achter de pc van mijn man want mijn pc is stuk (tuurlijk valt altijd alles samen) en toen dacht ik aan de opmerking van Cruijff: "Elk nadeel heb se voordeel." Ik opende mijn blogs en ben lekker gaan schrijven. Eindelijk weer eens een blog afmaken, dat is toch ook wel weer heel erg leuk, ik geniet!

 

Werk

Werk is er altijd, ook dat is een voordeel. Als je zelf genoegen neemt met weinig dat kun je altijd werken. Zo heb ik voordat ik SeeZen startte gewerkt bij de sorteerafdeling van de post. Ik kan je zeggen dat ik nog nooit zulke lieve collega's heb gehad als in die tijd. Ik werd vanuit mijn omgeving wel af en toe vreemd aangekeken want tja Lau, jij kunt toch veel meer. Maar mensen beseffen niet altijd dat je doelen pas kunt bereiken als je ook een buffer hebt waarbinnen je je doelen kunt uitoefenen. In veel gevallen is dat toch echt het woord: Geld. Doordat ik daar werkte kon ik SeeZen met alle middelen heel mooi opbouwen en daar heb ik nooit spijt van gehad. De uren sloten perfect aan bij wat ik daarnaast voor mijn bedrijf moest doen. Wellicht hebben ze daar nog een baantje voor me over om ook het doel van mijn boek uitbrengen tot realiteit te brengen in 2020. Je weet maar nooit..... Ik ben een harde werkster en geen werk is "te min" voor me. Als ik weet dat ik daar andere doelen mee kan behalen dan maakt mij het niets uit wat anderen ervan vinden. 

 

Boekingen

Wie weet komen er wel boekingen na het lezen van deze eerlijke blog. Mensen die me dat boek gunnen en ook stiekem heel blij worden van een massage, een Reikibehandeling of een gesprek in deze tijd van het jaar. Of zijn er nog bedrijven die wel een stoelmasseur kunnen gebruiken. Ik zie een voordeel: Even genieten van een heerlijke sessie waarbij je aan geen enkel virus denkt. Ik zou het wel weten! Mocht je een ander idee of tip voor me hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.

 

Enne......ik voel me totaal niet zielig want ik ben enorm blij met de kansen die ik allemaal mag krijgen. En daarbij horen ook de verliezen. Het maakt je alleen maar sterker. Ik ben blij dat ik alles mag ervaren want zo leer ik het allermeeste.

 

En nu ga ik alle spullen voor de groepssessie van vanavond klaarzetten, ik voel dat dat een hele bijzondere sessie gaat worden!

 

Merk jij al veranderingen omtrent het virus?

 

 

Blog 41, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    jolanda van creij (vrijdag, 13 maart 2020 07:20)

    oh Laura wat een mooi maar ook heftig verhaal, denk aan je kanjer
    Liefs Jolan