Even op de "uit-stand"

De weken vliegen voorbij en ook weer niet. We zitten binnen en sommigen weer niet. De ene kan nog vooruit met werk, de ander niet. Het virus heeft ons allemaal te pakken, letterlijk en/of figuurlijk. 

Om de tijd wat te doven zit je al gauw met je neus in de digitale wereld. En daar mogen we nu toch ook wel heel blij om zijn. Zo kunnen we elkaar op afstand toch nog even zien. 

 

Series

Zelf ben ik de serie Friends weer helemaal aan het terugkijken, daar word ik altijd weer vrolijk van.

Dat is toch ook iets wat we opzoeken, even iets anders dan al die narigheid.

Zeker als je nog gezond bent dan kun je hier uren aan besteden. 

 

Somber

Soms ontstaat er ook somberheid bij alles wat op ons af komt. Voor de ene is dat de thuissituatie, allemaal in hetzelfde huis leven. Dat is bij mij gelukkig niet het geval, dat gaat ons prima af. Ik besef dan ook dat ik daarin een grote bofkont ben. Wel vind ik al die nieuwsberichten lastig omdat je zoveel hoort en ziet dat je niet altijd meer weet wat de echte waarheid is. 

 

Onrust

Zelf verwacht ik dat dit nog wel maanden gaat duren. En waar het eerst nog uitrusten was in je huis, kan het nu ook voor verveling gaan zorgen. Zelf ben ik met een boek bezig en kan ik heel wat uren maken. Daar ben ik wel heel blij mee nu mijn baan tijdelijk is weggevallen. Ik geef enkel nog sessies op afstand.

 

Juiste moment

Voor mij is dit het juiste moment om eens een week te gaan testen hoe het leven bevalt met veel minder schermtijd. Ik ga mezelf uitdagen om enkel in de avond een half uur mijn mobiel te pakken. Ik wil eens bewust ervaren hoe het voelt zonder al die informatie. Wel zal ik ook één keer per dag het journaal aanzetten zodat ik toch goed op de hoogte blijf. Een week lang op de "uit-stand", zal me dat gaan lukken? En omdat ik nu toch gedwongen thuis zit, zal dit voor nog meer uitdaging zorgen maar ik wil het zelf weleens ervaren. 

 

Sporten

Ik ga me deze week ook bezig houden met sporten en gezonde voeding. En dan eens kijken wat ik na die week heb ervaren. Ik wil gewoon eens zien of er wat verandert in mijn brein en ook mijn lichaam. Het zal best even wennen zijn maar dit is mijn kans om het eens een week te proberen. Doelen geven mij altijd weer kracht.

 

Als je zin hebt om de uitdaging ook aan te gaan dan ben ik over een week reuze benieuwd hoe jij het ervaren hebt. En voor degenen die me dringend nodig hebben die kunnen altijd nog naar de huistelefoon bellen.

 

Heel veel sterkte voor iedereen de komende tijd. 

Zorg goed voor jezelf en je medemens! 

 

Blog 43, Laura Potters, SeeZen

Afbeelding van Tumisu via Pixabay 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0