Nachtthee

Ik denk terug aan afgelopen avond, wat was dat bijzonder. Het enige nadeel is, dat ik niet meer in slaap kan komen. Dus maar schaapjes tellen in bed, maar dat werkt niet. Wellicht is rusten een optie. Nee dus. Dan maar wat appen om 01.56 uur met mijn vriendin die hetzelfde probleem heeft.

 

Het is inmiddels 03.00 uur. Ik hoop maar dat mijn vriendin nu lekker op de Noordpool ligt, bij mij is dat helaas nog niet het geval. Mijn geduld raakt op. Dan besluit ik om naar beneden te gaan.

 

Nootjes

Ik maak een theetje en neem wat ongezouten nootjes erbij. De tijd kan me deze nacht niets meer schelen. Het lijkt wel oud en nieuw maar dit keer hoef ik me niet te verzetten tegen de slaap. Een nacht-blog maken, tja, wat voor gedachtes kun je daarbij krijgen.......Dan springt opeens de buitenlamp aan. Ik had al zoveel licht gezien de afgelopen avond maar blijkbaar dacht men daar buiten anders over.

 

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik doe het!

Hoe zou een livestream werken? En wat komt daar allemaal bij kijken? Nou, dat weet ik inmiddels. Ik ben een atechnisch persoon dus hulp had ik daarbij zeker nodig. Daarna werd dat oefenen, oefenen, oefenen. Zou het iets voor mij zijn? Totdat ik op een dag in de tuin zat. Als ik nu eens met een klein groepje begin. Voor ik het wist had ik twintig mensen uitgenodigd. Nu moest ik wel!

 

Zenuwen

Er was maar één punt waar ik onrust van kreeg. De verbindingslijn, zou die het wel houden met mij in de buurt? Wat als de internetverbinding niet goed zou zijn? Wat als deze er opeens uit ligt? Een uurtje kletsen is niet zo moeilijk en ik heb genoeg stof waarover ik wil praten. Daarnaast heb ik heel wat oefeningen om met elkaar te proberen. Maar dat ik geen controle over de internetverbinding heb, dat vind ik wel lastig.

 

23 april 2020, 20.00 uur, livestream

Het was zover. De mensen die ik had uitgenodigd waren er bijna allemaal. Wat vond ik dat leuk zeg! Ik gaf de groep direct aan waar mijn onrust lag. Daarna ben ik aan de slag gegaan en ook dat was erg wennen voor mij. Ik zie mensen graag face-to-face. En nu zat ik tegen een groen rondje aan te kijken. Gelukkig kon ik contact leggen via de groepschat. Qua beeld kon niemand elkaar zien. Dat was mijn eigen keuze, zo ervaar je geen groepsdruk.

 

Energie

Ik begon samen met de groep vanuit een oefening in stilte. Daar begon de energie voor mij al te stromen. In de groep werd dat ook kenbaar gemaakt. Nadat we een schouderoefening hadden gedaan, begon ik met een stukje uitleg over de energie. Na de toepassing ervan, belandden we met elkaar in een discotheek. Nooit gedacht dat de avond ons daarheen zou brengen. Zelfs ik wist even niets meer te zeggen. Nog steeds denk ik aan dit moment terug. Laura met een gember theetje in de discotheek. Wat een bijzondere avond was dit toch!

 

Verbinding verbroken

En natuurlijk, daarna werd ook nog de verbinding verbroken. Maar nog steeds voelde ik geen stress. Misschien kwam dat ook, omdat deze avond geheel vrijwillig was dus er zat geen druk achter. Heerlijk! Toch had ik gehoopt dat de verbinding zou blijven. Gelukkig kon ik een nieuwe stream aanmaken en kon de sessie, mede dankzij de behulpzaamheid van de groep, na een tijdje verdergaan.

 

Ja, ik wil!

'Morgen weer?', vroeg iemand op het einde van de sessie. Behoort om de week ook tot de mogelijkheid? Het is toch heerlijk om een ander even aandacht te geven, al is het op afstand. Daarnaast kreeg ik er zelf ook heel veel energie van, wellicht iets teveel........

 

Indien iemand graag bij de volgende avond aanwezig wil zijn, dan hoor ik het graag. Ik zal je dan de link toesturen als ik weer een datum heb ingepland. Je hoeft niet bij de eerste sessie aanwezig te zijn geweest. Iedereen met enthousiasme is van harte welkom om geheel gratis deel te nemen. Je leert heel veel over jezelf, ik breng je letterlijk en figuurlijk in beweging en je ziet mooie quotes voorbij komen. Even een momentje voor jezelf dus zorg dat je een kamer tot je beschikking hebt waar je niet gestoord kunt worden. 

 

Berichtjes

Ik heb nog nooit zoveel berichtjes gehad binnen een half uur na de sessie. De complimenten oefening werd wel heel snel toegepast. Het was, in ieder geval, onwijs leuk om alle persoonlijke reacties te mogen lezen. Ervaringen van een ander zijn mijn mooiste cadeau!

 

04.25 uur

Inmiddels is het 04.25 uur en over een poosje staat mijn mannetje weer naast zijn bed om te gaan werken. Ik ben nog steeds klaarwakker. En grappig genoeg zie ik nu een ander berichtje verschijnen in mijn app. Weer iemand wakker die bij de avond aanwezig was. Ik ga me haast schuldig voelen. Ik wens de groep succes met de energie vandaag! Ik ga verder aan mijn boek. Ik heb genoeg inspiratie gekregen.

 

Dank je wel allemaal!

 

Blog 44, Laura Potters, SeeZen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Hagelsagje (vrijdag, 24 april 2020 07:31)

  Heerlijk die energie kom maar door!
  Ik ben er graag weer bij.

 • #2

  Koninckje (vrijdag, 24 april 2020 07:54)

  Ook ik ben tot laat wakker geweest. Bizar zeg! Een volgende keer sluit ik graag weer aan!