Vakantieperiode

De vakantie breekt weer aan en dit keer voelt dat toch anders. Iedereen viert de vakantie op een eigen manier. Niets is meer hetzelfde en iedereen heeft een eigen gevoel bij het coronavirus, dat nog steeds aanwezig is.

 

Wel of niet op vakantie?

We zijn allemaal anders en daarom zijn er ook zoveel verschillende meningen over de zomervakantie. Je kunt je vakantie annuleren. Dat hebben wij gedaan, omdat we Schotland en de twee weken in quarantaine bij terugkomst niet zagen zitten. Die regel zal vast weer gewijzigd zijn. Het maakt mij niets uit, ik zou zeker niet relaxed op vakantie gaan, dus ik ben blij met onze gemaakte keuze.

 

Coronareizen

Er zijn mensen die vakantie nodig hebben en zeker de behoefte voelen om naar het buitenland te gaan. Dat kan met de coronareizen. Je vliegt naar je bestemming, je zit een tijdje in een resort en je vliegt weer terug. Ik zou er zelf niet aan moeten denken. Dat voelt voor mij niet als een vakantie vol vrijheden. Ook op eigen gelegenheid op vakantie gaan, zou nu niet bij mij passen. Al die regels zouden mij alleen maar remmen om er echt van te kunnen genieten. 

 

Vliegen

Aan vliegen zou ik nu niet willen denken. Daarnaast is het ook tegen mijn eigen principes in, omdat er in Nederland juist de anderhalve meter wordt aangehouden. Dat is niet voor niets en dat kan niet in een vliegtuig, ondanks de geweldige HEPA-filters. Dan horen die filters ook in een theater aanwezig te zijn en krijgt de culturele sector tenminste ook weer wat kansen. Daar komt de boosheid om de hoek kijken, wie krijgt er de kansen? Logisch dat er teleurstellingen zijn waarop gereageerd gaat worden. Wat vinden de beslissers het belangrijkste voor onze economie? Ik zou zelf geen beslisser van ons land willen zijn, want dat is onbegonnen werk!

 

Heel eerlijk gezegd weet ik het zelf ook allemaal niet meer. Er zijn zoveel tegenstrijdigheden te lezen en volgens mij weet niemand precies hoe het nu eigenlijk zit. Ook hierin geldt weer dat ieder mens anders denkt en dus anders reageert. Hoe kun je dan op een lijn komen met elkaar? Dat is haast onmogelijk. 

 

Werken

Ik ben enorm blij dat mijn bedrijf SeeZen weer open is voor de klanten. Wat fijn dat ik weer mag werken, want stilzitten is niets voor mij. Ik houd van mijn werk en ik hoop binnenkort al mijn werkzaamheden weer te mogen oppakken. Eindelijk is er weer stroming! Ik miste mijn eigen masseur ook. Een uur op de tafel is toch echt een cadeau voor mij. Ik kan er daarna weer even tegenaan en ik wist vroeger zeker niet dat een massage of reiki behandeling zoveel voor me kon betekenen.

 

Vakantie in eigen land

We zullen vast wat leuke uitstapjes in eigen land gaan maken, dat valt ook onder het vakantiegevoel wat mij betreft. Ik ben niet het type dat chagrijnig zal worden, als ik niet naar het buitenland kan. Nederland is ook prachtig, hoewel ik verwacht dat het nog weleens heel druk kan gaan worden dit jaar. 

 

Meningen

Steeds meer mensen krijgen verwarrende gevoelens over wat wel en niet te mogen doen. Ik heb het al meegemaakt, toen ik moest wachten bij een toilet in een park. Voorheen was er een dames- en herentoilet, maar dat waren nu twee ingangen geworden en maar een rij. Dat had niet iedereen in de gaten. Een mevrouw sprak een man aan dat de rij achteraan begon. Ik vond het volledig terecht dat ze dat deed en op een hele nette manier. Ze kreeg gelijk een grote mond en de man bleef maar in discussie gaan. Mensen hebben een kort lontje en elkaar op gedrag aanspreken is er al helemaal niet meer bij. Waar gaat het toch zo mis? De mens die zegt: 'Sorry, dat had ik nog niet gezien,' en dan doorloopt om achteraan de rij aan te sluiten, heb ik nog niet meegemaakt vanaf maart 2020. 

 

Wensen

Wat zou ik het toch fijn vinden als we elkaar wel kunnen aanspreken op gedrag zonder boosheid of angst. Toch zou het woord respect weer mogen voorkomen in ons kikkerlandje. Onze energie naar elkaar toe lijkt wel in de fik te staan. Ik ben blij dat ik hier mensen met reiki mag behandelen om er voor te zorgen dat ik die fik in het lichaam even mag doven. Hoe meer mensen het positieve gevoel met zich meedragen, hoe vrolijker we allemaal weer worden. Ja, daar houd ik van, zelfs in tijden van onzekerheid!

 

 

Als je iemand in het zonnetje zet,

dan zal de regen voor de plantjes zijn

 

Blog 47, Laura Potters, SeeZen 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerda Van Der Star (woensdag, 08 juli 2020 19:31)

    Wat kan je het toch mooi verwoorden elke keer. Een oproep aan iedereen. Wees lief voor elkaar dat maakt het toch al rare leven van nu vast een beetje leuker. Dat dus.