Bijscholingen

Wat is het toch fijn om zelf mijn bijscholingen uit te kiezen. Ik kies bewust voor geen beroepsvereniging, omdat ik vind dat ik zelf mijn bijscholingen moet kunnen uitkiezen. Zo blijft mijn passie altijd bestaan, zonder dat mij bijscholingen opgelegd worden.

 

Scholing

Ik vind het erg belangrijk om deel te nemen aan bijscholingen. Je wilt immers op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe ontwikkelingen. Ik heb al heel wat certificaten in mijn map zitten. Heerlijk om zelf te kiezen wat bij mijn ontwikkelingen past. En dat gun ik de klant ook. Ze horen een eigen traject te krijgen en niet via een standaard ingevoerde methode. Ik wil naar ieder individu afzonderlijk kunnen kijken, ieder mens is immers anders. Na jarenlange ervaring op te bouwen, hoor ik van mijn klanten dat ze dat juist zo prettig vinden, maatwerk.

 

Mond-tot-mond reclame

Ik heb er hard voor moeten knokken, maar deze reclame komt ook op gang. Mensen vertellen hun verhalen aan elkaar door en zo komt er weer een nieuwe klant. Vaak zijn ze gewoon erg nieuwsgierig bij de eerste sessie, maar daarna is het vertrouwen snel aanwezig. Zonder dit vertrouwen kun je niets met elkaar opbouwen. 

 

Eigen invloed

Ik ervaar inmiddels ook dat er een wisselwerking moet ontstaan tussen de klant en mij. Ik kan nog zoveel tips geven, maar als een klant er niet volledig voor vecht, of de klacht niet belangrijk genoeg vindt, dan kan ik ook niet veel meer. Ik heb de klant nodig om samen door de worstelingen heen te komen. De meeste mensen haken af op het moment dat het even niet meer lukt. Ze zien dan niet in dat het bij een proces hoort. Er zijn mensen die denken dat je grote problemen in twee sessies kunt oplossen. Ik kom even naar de praktijk en dan ben ik er vanaf. Als dat de insteek is om van iets af te komen, dan neem je het probleem, vanuit mijn eigen visie, niet geheel serieus. Volgens mij gaat je eigen proces altijd verder en is het helemaal niet slecht om af en toe een sessie in te plannen voor jezelf. Net als het onderhouden van je auto, dat doe je toch ook?

 

Sessie

Wat steeds vaker geboekt wordt, is een sessie van twee uur. Mensen kiezen dan voor een coachingsgesprek in combinatie met een massage. Of men kiest een uur reiki en daarna nog een uur massage. Het kan allemaal bij SeeZen. Ik merk wanneer de sessie extreem veel energie met zich meebrengt. Er komt dan een vogel op het dak van mijn praktijk zitten die heen en weer gaat lopen. Iets wonderlijks, maar inmiddels geen toeval meer. Sommige klanten hebben dit al mogen ervaren. 

 

 

Tijd voor jezelf

Even een uurtje op de massagetafel, tijd voor ontspanning. Het brengt zoveel, als ik van klanten hoor hoe heerlijk de behandeling is. Niet alleen de klant krijgt er dus energie van. Soms worden mijn handen zelfs rood en dik van alle energie die tussen mijn handen is ontstaan. Dan weet ik dat er weer veel is gebeurd. Zelf lig ik ook weleens een uur op mijn tafel, zonder een behandeling. Gewoon even niets, of ik zet een luisterboek aan. Een geniet moment, gewoon in eigen huis.

 

Blog 49, Laura Potters, SeeZen 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0