Geweldigeren

De lockdown voelt momenteel een stuk minder erg dan al het geweld wat in Nederland te zien is. Meen ik dat echt? Op dit moment wel ja!

 

Quarantaine

Een week geleden zat ik zelf in quarantaine, opeens werd ik zuster Laura. Wellicht is dit de verkeerde compensatie voor mijn gesloten bedrijf SeeZen. Ik kookte iedere avond en dat is uniek te noemen. De Kip Siam gaf toch wel mijn voorkeur, makkelijk en lekker!

 

Corona

Iedereen kan dit virus krijgen en dat snappen we nog steeds niet allemaal. Soms lees ik als je maar lief bent voor jezelf dan krijg je het virus niet. Daarbij denk ik echt: onder welke boom heb jij gelegen? Ook mensen die gezond zijn, kunnen er behoorlijk ziek van worden. Om alles te bedekken met een positieve mantel vind ik ook weer een beetje naïef. 

 

Gezonde levensstijl

Wel ben ik van mening dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan je genezingsproces of dat je er minder ziek van kunt worden. Je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit, genoeg bewegen en een positieve mindset kunnen je zeker vooruit helpen. Je immuunsysteem sterk houden is erg belangrijk, je lichaam heeft dan pas de kracht om het virus zelf op te ruimen. Ik ben er dus wel een voorstander van dat je moet kijken naar de oorzaken als mensen iets op hun pad krijgen. Niet wachten totdat het escaleert maar het voor zijn. En daarop wordt nu juist zo vaak bezuinigd. We hobbelen achter de feiten aan.

 

Geweld

Ik vind het echt niet normaal dat we ons Nederland nog dieper de 'shit' in duwen door te gaan rellen. Wel begrijp ik de woede en angst van mensen. Maar het mag nooit naar geweld toe omslaan. Dan ben je gewoon een crimineel en mag je wat mij betreft hard aangepakt worden. Hoewel ik me daarbij afvraag of er wel genoeg gevangenissen zijn in de toekomst, ook dat is wegbezuinigd. We zijn veel te soft geweest al die jaren en nu komt het ene probleem na het andere. 

 

Wegbezuinigd?

Wel zijn deze relschoppers mensen die een onveilige jeugd hebben gekend zonder respect, regels en liefde, is mijn mening. Het zijn dus zeer beschadigde mensen, niemand wordt namelijk met haat geboren. En ook hier hebben we zelf het probleem neergezet door te bezuinigen op onze zorg en het niet goed in gesprek gaan met elkaar. Kijk aan de voorkant waarom het zo mis kan gaan bij een individu en geef ze perspectieven in hun leven. Praat met elkaar i.p.v. over elkaar. Iedereen denkt het beter te weten over het leven van een ander maar hebben we persoonlijk contact gelegd met die ander? Nee? Veroordeel dan niet! En natuurlijk mag iedereen wel een eigen mening hebben en/of grens aangeven, daar is niets mis mee. Ook daar ontstaat angst om veroordeelt te worden als je voor jezelf opkomt. 

 

Media

Het zou heel fijn zijn als de media ook tijd besteed aan de positieve momenten betreft corona. Wie helpt iemand om deze tijd door te komen? Wat voor mooie dingen gebeuren er in Nederland? Dat geeft namelijk hoop en kracht om deze periode door te komen i.p.v. enkel depressies en nog meer geweld en ontevredenheid te laten zien. We hebben het telkens over groepen mensen terwijl we volgens mij veel beter naar het individu kunnen kijken. In iedere groep zitten namelijk mensen die het zwaar hebben en geholpen moeten worden, maar ook mensen waar het nog steeds goed mee gaat. 

 

Positief denken

Ik ben er een voorstander van om te genieten van de kleine dingen in het leven. Zolang ik kan eten en drinken, onderdak heb en liefde krijg van mensen die echt van mij houden, dan heb ik, niet veel meer nodig. Onze hebzucht is enorm toegenomen en dat merkt onze natuur ook. Deze is veel wijzer dan alle bevolkingsgroepen bij elkaar. Kijk vooruit om de wereld mooier te maken, hoeveel je ook op je pad krijgt. Een glimlach is namelijk altijd gratis. 

 

Blog 51, Laura Potters, SeeZen 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0