Hobbelen

Niemand had twee jaar geleden kunnen bedenken dat we in deze corona tijd terecht zouden komen. Maar is het wel zo eenzaam als we denken, of komen er ook mooie projecten uit voort?

  

Praten over elkaar, waarom niet met elkaar?

We hebben vaak de neiging om over elkaar te praten. Laat iedereen een eigen verhaal met zich meedragen, dit kan zeker hartverscheurend zijn maar dat hoeft niet. Vraag iemand persoonlijk hoe het gaat en vul het niet voor een ander in. Ieder individu is namelijk anders en ervaart deze corona tijd dus anders. 

 

Doelloos

Het zoeken naar nieuwe doelen is voor de een erg gemakkelijk, maar de ander kan zich er niet toe zetten. Zonder doelen word je doelloos, en dat veroorzaakt veel problemen. Afwijken van je patronen is voor een mens die juist van structuur houdt erg lastig. Er zijn mensen die in deze tijd juist meer creativiteit ontwikkelen, dat kan ook. 

 

Problemen

Het blijft me verbazen dat allerlei problemen juist nu genoemd worden, zoals mishandeling in een thuissituatie. Ook ik vind dat kinderen recht hebben op een veilige thuissituatie en ze dus direct geholpen moeten worden. Maar dat neemt niet weg dat deze kinderen ook zonder corona mogelijk geweld hebben gekend. Is het dan wel toegestaan? Alle problemen die ik voorbij hoor komen, waren er voor de corona tijd toch ook al? Nu de omvang groter wordt, komt er opeens wel aandacht voor. 

 

Hopelijk brengt deze aandacht ons bij een keerpunt dat de hulpverlening belangrijker gaat worden. Daarnaast mogen ouders hun verantwoordelijkheden nemen, kijk naar je kind en ook naar je eigen gedrag. De mobiele telefoon wordt haast belangrijker dan het kind ...

 

Opening SeeZen

Vanaf vandaag mag ik eindelijk weer 'live' hulp bieden vanuit SeeZen, mijn handen doen het werk en zijn krachtiger dan ooit tevoren. Geen idee hoe dat werkt (wist ik het maar). Ik heb na de sluiting van SeeZen de tijd gehad om aan de tips te werken die ik in Japan heb meegekregen. Daardoor stroomt er steeds meer energie in mijn praktijkruimte. Mensen durven ook hun ervaring te delen: 'Het werkt, de methode van Laura!' Een uur reistijd komt steeds vaker voor, omdat mensen opeens gericht naar SeeZen zoeken. De energie stroomt, wat ook een cadeau voor mezelf is!

 

Aanpakken van de oorzaken

Als mensen geen motivatie of puf hebben om zichzelf te 'onderhouden', dan is het toch logisch dat er meer drukte komt in de ziekenhuizen? Als we daar eens beginnen, zou dat niet heel wat ellende schelen? Hoe komt het dat mensen niet dagelijks de discipline hebben om er zelf wat aan te doen en dat ook vol te houden? Om zelf de verantwoordelijkheid te nemen als het leven tegenzit? Niet afwachten, maar stappen zetten om het op te lossen of om een andere weg te bewandelen. Natuurlijk gaat dit gepaard met emoties en is het leven soms oneerlijk. Toch heb je altijd nog de keuze: actie ondernemen of erin blijven hangen.

 

Zoek hulp

Mensen met problemen voelen vaak schaamte of komen in een slachtofferrol terecht. Daardoor worden problemen niet opgelost en komt er pas actie als het al escaleert. Hobbelen, hobbelen, hobbelen. Ieder mens maakt mindere momenten in het leven mee, praat erover. Zoek de juiste hulpverlener die echt bij jou past, maar die jou ook durft te prikkelen. Je eigen waarheid is niet altijd DE waarheid. 

 

Accepteren

Onze aarde bepaalt nog altijd zelf welke porties we als mens op ons pad krijgen. We kunnen ons daartegen verzetten of het accepteren en proberen vooruit te kijken. De meeste mensen in Nederland hebben nog altijd onderdak, eten en drinken. Is dat al niet positief te noemen? Dat geldt namelijk voor genoeg mensen in de wereld niet.

 

Laten we elkaar helpen en deel met mensen om je heen als je ziet dat ze iets nodig hebben. Niet alleen denken aan 'ik' maar gaan denken aan 'wij'. Hoe zwaar een individu het ook ervaart, vergeet nooit die kleine en mooie momenten die we in Nederland hebben met elkaar. Nederlanders zijn echt wel bereid om elkaar te helpen, zolang je dat maar ziet. Daarnaast mag je ook aan jezelf denken, zonder zelfliefde ben je namelijk ook niet gelukkig.

 

Stoot niet af, maar verbind juist met elkaar. Dan voel je jezelf direct nuttig en tover je een glimlach op ieder gezicht, inclusief de lach bij jezelf!

 

Blog 52, Laura Potters, SeeZen 

Reactie schrijven

Commentaren: 0