5 jarig jubileum

Het is vandaag dinsdag 14 september 2021 en ik zit in mijn tuin.

Een heerlijke dag met volop zon en het geluid van de waterval op de achtergrond, iets waar ik altijd weer gelukkig van word. Dat de zon in september zo lekker schijnt, dat zal SeeZen vast verdienen. Op 19 september 2021 bestaat mijn bedrijf namelijk 5 jaar. Die dag is tevens mijn trouwdag (inmiddels 24 jaar met de liefste man die er is), dus dubbel feest!

 

De start van SeeZen

Wat was ik toch onzeker toen ik met SeeZen startte. Zou ik het wel kunnen? Komen er wel klanten? Maar ook gedachten als: Yes, ik mag starten! Mijn enthousiasme voelde ik volledig stromen. Bij de start had ik verwacht dat mijn klanten zouden bestaan uit mijn directe kring, iets wat men vertelde bij alle zakelijke scholingen die ik had gevolgd. Maar dat was dus niet het geval, wel weer kloppend als je Laura Potters heet. Bij mij gaat vaak alles net omgekeerd. Het viel niet mee om klanten te vinden, dus kwamen er flyers die ik huis aan huis rondbracht in mijn wijk. Ik kreeg het niet voor niets op mijn bordje, het zal wel een reden hebben gehad om meer zichtbaar te worden. Dat zakelijke is iets wat mij minder goed ligt. Je krijgt wat je verdient, maar dan in een andere context.

 

De eerste klant

Ik weet nog goed toen ik mijn eerste klant kreeg en ik deze man niet kende. Stiekem voelde dat nog best onwennig. Mijn behandelkamer moest tiptop in orde zijn. Ik had naast de intake formulieren ook een feedback formulier waarbij klanten konden invullen wat ze van SeeZen vonden. Dat heeft me zeker geholpen om verder te mogen groeien, zonder mijn eigen wensen en visies daarbij te verliezen. De klant ging tevreden de deur uit en ik sprong een gat in de lucht. Wat een heerlijk werk was dit!

 

Mond-tot-mond reclame

Terugkijkend op deze mooie tijd weet ik als geen ander dat mond-tot-mond reclame de beste reclame is. Het heeft een soort pyramide effect waarbij het de eerste jaren hard bikkelen is om alles voor elkaar te krijgen. De inkomsten wegen zeker niet op tegen de uitgaven. Maar, positief als ik ben, hield ik vol. Laat het stromen Laura, kijk vooruit en niet achterom! Mensen moeten voelen wat een behandeling met je kan doen, overtuig ze. 

 

Vrije middag

Het is hard werken maar ik neem genoeg vrije tijd, dat heb ik inmiddels wel geleerd. Ik heb verschillende projecten door elkaar heen lopen, wellicht dat het daarom zo druk klinkt voor de mensen om me heen. Vanmiddag heb ik weer een middag helemaal voor mezelf. Daarin kies ik om een blog te schrijven, een dans te verzinnen, wat te lezen en om met mijn gesloten ogen in het zonnetje te zitten. Het woord genieten past daar toch het beste bij.

 

De jaren vliegen voorbij

Er hangt een magische sfeer in mijn praktijkruimte. Gisteren kwam er een klant die me vertelde hoe fijn ze de behandelingen vond en nooit meer ergens anders heen wilde. Ik voelde dat ze het meende. En wat een geluk dat mijn klantenbestand gegroeid is, ook omdat er steeds minder taboe zit op massages en coaching. Mensen vertellen het dus vaker aan elkaar door tijdens een bezoek of feestje.

 

Als je genoeg van jezelf houdt dan plan je rustmomenten in. Op welk gebied is natuurlijk voor iedereen verschillend, zolang je er maar bewust van bent. Zorg jij altijd voor anderen? Kijk dan eens met een bril op naar jezelf. Geef je de liefde voor een ander dan ook weleens aan jezelf?...

 

Klanten en acties

Ik wil al mijn klanten enorm bedanken voor het vertrouwen. Zonder jullie kon ik mijn enthousiasme, mijn kennis en mijn passie niet doorgeven. Daarom bedank ik jullie allemaal met een leuk cadeautje bij de eerstvolgende komst in mijn praktijk. Daarnaast krijgen vaste klanten 5 euro korting (eenmalig) en nieuwe klanten een gratis intakegesprek in de maanden september en oktober 2021. En per week nog een verrassingsmoment voor 1 van de klanten. Met zulke mooie acties is de stap naar een boeking toch snel gemaakt. Feest jij met mij mee? (www.seezen.nl)

 

Blog 55, Laura Potters, SeeZen 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Monique (dinsdag, 14 september 2021 18:29)

    Lieve vriendin, alvast hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal, dat er maar vele jaren mogen volgen. Voor mij zijn je massages onmisbaar en ik voel me telkens als herboren na jouw magische handen!