Vechten of loslaten?

Ik werd vandaag vroeg wakker, heerlijk want zo heb ik nog een lange dag voor me.

Op mijn gemak heb ik mijn ochtendritueel gevolgd en daarnaast heb ik de airco aangezet.

Deze moest natuurlijk een stuk langer draaien om de praktijk op deze warme dag koel te krijgen.

 

Kunst

De eerste klant kwam om 10 uur, voor een sessie van 1 1/2 uur. Dit verliep allemaal nog goed, zelfs met deze hitte. Alleen toen de klant weg was schoot de airco in zijn eigen emotie. Op de muur ontstond een spontane muurschildering, je zou het bijna kunst noemen.

 

Tot mijn verbazing werd de emotie van de airco een flinke huilbui en besloot ik toch om mijn klanten af te bellen. Ik denk dat er even iemand anders steun nodig had, maar deze koele klant was niet tevreden met een paar zakdoekjes dus besloot ik maar een handdoek te halen. 

 

Vrije dagen

Ik hoop dat de airco de juiste behandeling krijgt om uit zijn emotie te komen zodat de rest van de week geen mensen meer afgebeld hoeven worden. De zon en regen zijn vandaag al voorbij gekomen, benieuwd of de andere twee seizoenen ook nog van zich laten horen. Bij SeeZen zou je dat wel verwachten. 

 

Omdenken

Opeens valt mijn gehele werkdag weg, en deze was tot 21.30 uur vanavond. Ik kan van alles bedenken om dit niet leuk te vinden (en tuurlijk heeft mijn vriendin dit allemaal mogen aanhoren) maar daarna heb ik alles omgedraaid. Probeer na de situatie en je reactie te denken in mogelijkheden en niet in problemen.

 

Enkele mogelijkheden voor mij werden nu: ik kan deze blog schrijven, ik volg het landelijk advies op om rustig aan te doen en ik mag weer hard werken de komende weken om de coaching van de airco te betalen. Wat bof ik toch!

 

Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw

 

 Blog 62, Laura Potters, SeeZen 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Monique (dinsdag, 19 juli 2022 19:14)

    De kunst van het omdenken bezit jij ten volste , vooral de gedachte dat je heerlijk het geld voor de reparatie van de airco terug mag verdienen vind ik meesterlijk! Zo bof ik maar dat ik jouw kunst van vertellen iedere keer mag aanhoren! Fantastisch gewoon!!!