Achilles

Dit is Achilles, de eerste keer dat ik hem zag, belandde ik in een lachbui. Als ik er nu naar kijk, straalt hij daarnaast enorm veel rust uit.

 

Wie was Achilles?

Achilles was een figuur uit de Griekse Mythologie. Hij is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog. Volgens vele schrijvers heeft Achilles vele wonderbaarlijke gebeurtenissen meegemaakt. Daar voel ik al een raakvlak. Men geloofde dat hij alleen kwetsbaar was in zijn hiel en dit werd dan ook zijn dood, een giftige pijl raakte hem in zijn hiel. De kwetsbaarheid van de hiel, dat snap ik nu wel. En als ik die pijl zie als een spuit dan is ook dat mijn waarheid. Maar ik leef gelukkig nog!

 

Vernoemd naar...

Mijn Achilles, is geboren op vrijdag 31 maart 2023 en verwekt op woensdagavond 22 maart 2023. Menig vrouw zou er voor tekenen om zo snel door een zwangerschap en bevalling heen te gaan. De bevalling begon met een injectie in het been. Daarna stond de ooievaar aan de deur met een doos. Gelukkig lag Achilles goed verpakt tussen de luchtkussentjes. Een beetje wit was hij wel, maar hij moest natuurlijk ook even bijkomen van alles.

 

Spirituele betekenis

Iedere naam heeft ook een spirituele betekenis. Ik weet niet goed wat ik daar van moet geloven, maar ik weet wel dat het me altijd creatief prikkelt. En dat heb ik juist nu zo nodig, ik houd van fantasie! Als ik op de spirituele betekenis van Achilles zoek, dan kom ik o.a. het volgende tegen:

 

1 Je leven gaat de komende tijd drastisch veranderen.

2 Durf jezelf uit te spreken, ook als er veel weerstanden vanuit je omgeving optreden.

3 Je hebt het gevoel dat je letterlijk niet vooruit komt.

 

Mijn bevindingen:

1 Dat heb ik vorige week al ervaren, of komt er nog meer......

2 Ik hoop voor de toekomst dat de reguliere en de complementaire zorgverleners vaker met elkaar in gesprek gaan, niet om op elkaars eilandjes te gaan zitten, maar om te begrijpen dat dit een patiënt echt helpt (zowel lichamelijk als mentaal). Weg dus met al die bureaucratie! Verbinding zoeken met elkaar i.p.v. praten over elkaar. 

3 Wauw, wat een inzicht als je niet meer kunt lopen.

 

Zonder gekheid

Ik zou Laura niet zijn als ik niet goed over deze situatie nadenk. Wat is me toch overkomen en wat voor boodschap krijg ik mee? Ik wist immers dat er teveel werk op me af kwam, daarom heb ik ook opdrachten opgezegd, omdat ik nu weet waar mijn eigen grens ligt. Maar er werd al eerder ingegrepen.

 

Mediteren

Wat ik nu ga proberen, gewoon een proefje voor mezelf, om dagelijks met mijn brein uit te zenden dat mijn Achillespees weer aan elkaar komt te zitten. Dat doe ik samen met mijn lieve mascotte Achilles die ik cadeau heb gekregen van onwijs lieve klanten en tevens een collega. 

 

Op dit moment blijf ik maar boeren, en mijn klanten weten allemaal wat dat betekent........

 

Blog 68, 

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 0