Liefde is een kracht

Eilandje

Ik zit momenteel op een behoorlijk klein eilandje, genaamd: de oranje bank. Je kunt hierbij direct denken aan spaargeld, maar ik geloof niet dat mijn bank rente geeft. Mooie filosofische vragen komen er in me op, waar ik mezelf uren in kan verliezen. Daarnaast krijg ik zulke lieve bezoekjes, waarbij de mooiste gesprekken voorbij komen.

Ik herinner me een gesprek van een maand geleden, dat ging over verschillende culturen en verschillende geloofsovertuigingen. Door de enthousiaste verhalen van deze persoon, maakte hij me direct enthousiast om er ook over te gaan lezen. Ik had nu toch genoeg tijd. Een cadeautje, als je het mij vraagt, omdat ik mezelf er helemaal in verloor. 

 

Buitengesloten gevoel

Ik vertelde mijn persoonlijke verhaal, dat ik niet altijd begrijp hoe mensen zo zwart-wit kunnen denken en je soms in een hokje geplaatst wordt zonder dat iemand je echt kent. Toen ik, alweer een jaar geleden, vol trots in het blad "Vriendin" stond (waar ik nog steeds zeer dankbaar voor ben, omdat het mij heeft doen beseffen hoeveel liefdevolle mensen er op deze wereld rondlopen), stonden er online, naast veel meer positieve reacties, ook enkele meningen vermeld van mensen met de woorden: duivels, gevaarlijk. Ik moest even tien keer slikken toen ik dat las, omdat ik benauwd werd van dit soort woorden.

 

Sterker geworden

Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen die me daarin toch echt hebben wakker geschud toen het blad uitkwam. Een jaar later kan ik alleen maar zeggen dat ik er nog sterker door geworden ben. Een mening van een ander zijn maar woorden. Dat probeer ik mijn klanten ook mee te geven, haal uit ongevraagde meningen het stukje innerlijk verzet van die ander, dan hoef je het nooit persoonlijk met je mee te dragen. 

 

Laura, de gevaarlijkste mens op aarde 

Natuurlijk weet ik ook wel dat ik hier de meest gevaarlijke persoon ben die op deze aardbol rondloopt. Ik ontdek razendsnel patronen bij mensen, ik denk altijd top-down, ik voel de levensgeschiedenis van mensen die ze zelf nog lang niet door hebben, ik haal fysieke klachten er zo uit. Ik probeer direct de verbinding met een klant te vinden, ik hoef daar vaak geen moeite voor te doen. Het enige wat mensen bij SeeZen doet laten zweven, zijn de woorden en gevoelens waarmee ze naar huis gaan. Mensen weer in hun eigen kracht zetten, best gevaarlijk toch?....

 

Inmiddels heb ik mee mogen werken aan meer dan tweehonderd levensverhalen en wat ben ik trots dat ik dit werk mag doen en mijn klanten echt zie groeien. Ik krijg geluksverhalen terug, dat zijn de cadeautjes voor mezelf. Mijn wens is om mensen ooit in een theater of een prachtig grasveld bij elkaar te brengen. Zonder dromen kom je nergens, dus wie weet....

 

Liefde

Binnen mijn praktijk SeeZen kies ik altijd voor liefde. Zo weten de mensen om mij heen dat je mij beter kunt meenemen naar een Disneyfilm dan naar een actiefilm. Die actiefilm overleef ik niet zonder weg te kijken of mijn oren dicht te duwen. Ik haat alles wat geweld bevat, ook in woorden of boeken, of het nu werkelijkheid is of fantasie. 


Binnen mijn praktijk krijg je dus enkel te horen welke karaktereigenschappen je niet dienen, dit is wat ik direct voel. Ik kan niet praten met buitenaardse wezens, daar zit ik ook helemaal niet op te wachten. Naast mijn gevoelige kant ben ik toch blij dat mijn verstand ook behoorlijk ontwikkeld is. Zo blijf ik met beide benen op de grond staan, en dat wil ik ook uitstralen binnen mijn praktijk. Met het verstand beredeneren we alle patronen en met het gevoel gaan we er dwars doorheen. Dat is de beste mix voor een behandeling bij SeeZen.

   

Het is niet met jou begonnen 

Ik wil graag één boek benoemen die ik de afgelopen week heb gelezen, deze is van Mark Wolynn, Het is niet met jou begonnen. Als je dat boek begrijpt, leer je inzien welke familiebanden en patronen we allemaal in ons eigen levensverhaal met ons meedragen. 


Ik weet wel waarom ik vuur kan spugen als ik voel dat mensen oneerlijk tegen mij zijn of achter mijn rug om over mij praten. Als kind ben ik behoorlijk gepest geweest omdat een meisje uit jaloezie een leugen over mij vertelde om zichzelf sterker neer te zetten. En BAM, daar kwam mijn wantrouwen in mijn programma terecht. Vanuit mijn intuïtie haal ik oneerlijke mensen er nu zo uit, dat is wel handig. Best grappig als mensen dat zelf niet doorhebben. Als iets niet meer goed voelt voor mij, dan durf ik er afstand van te nemen, ook in groepsverband. Zo bescherm ik mezelf en blijft mijn energie tenminste stromen. 

 

Als je daarnaast leert begrijpen dat de personen die een ongevraagde mening over jou hebben, juist zelf gevangen zitten in hun eigen systeem (vaak door geld of macht), dan word je vanzelf sterker en kun je het deel van die ander bij jezelf loslaten. Zo blijf je altijd in je eigen kracht staan. Dan straal je en dat valt tegenwoordig behoorlijk op. Het beste compliment wat je kunt ontvangen.

   

Blog 70

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Tamara (woensdag, 17 mei 2023 16:31)

  Mooi geschreven zeg, pakkend.

 • #2

  Angelique (woensdag, 17 mei 2023 17:28)

  Laura wat prachtig geschreven, een mooi puur oprecht en ontzettend lieve vrouw met het hart � op de zeer goede plek. Heel blij en bijzonder door het artikel in de vriendin dat ik bij jou terecht ben gekomen.

 • #3

  Lian (woensdag, 17 mei 2023 18:38)

  Mooi omschreven Laura, sterkte met je verdere hetstel

 • #4

  Fransje (woensdag, 17 mei 2023 18:55)

  Heel mooi hoe jij alles kunt verwoorden en opschrijven zodat het voor iedereen begrijpelijk is �

 • #5

  Gerda (zaterdag, 20 mei 2023 14:33)

  Wat een mooi stuk Laura. En wat kan je/ik er een hoop uit leren. Jij kan als geen ander iets zo liefdevol onder worden brengen. Dat raakt mensen en ook mij. Hoop gauw even bij he langs te komen hoor.