Een goede massage is uniek

Begin bij jezelf!

Ik vind het voor mijn klanten erg belangrijk dat ik iedere dag mijn best doe om de juiste energie bij mij te dragen. Dit bereik ik door iedere maand naar mijn masseuse te gaan en naar een coach die even naar me kan luisteren. Daarnaast boek ik meerdere malen per jaar een weekje weg of wil ik naar een leermeester om nog meer diepgang te krijgen in mijn eigen proces als mens. Dit is voor mij erg belangrijk, ik geef liever geld uit aan mijn zelfontwikkeling en lichamelijk onderhoud dan dat ik nog meer materiële spullen aanschaf. Het zijn allemaal keuzes, maar nu ik thuis zit besef ik nog meer hoe belangrijk deze mensen echt voor me zijn. Ik mis ze enorm! 

 

Vanzelfsprekend?

Gek genoeg is het helemaal niet vanzelfsprekend in Nederland om wekelijks bezig te zijn om lichaam en welzijn te verbeteren. Onze focus ligt op ons brein, hoe meer kennis, hoe beter je aan de top kunt meedraaien. Omdat het iedere dag al zo gaat hebben we niet altijd meer door dat we in een wereld leven van: "opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast". Het gevolg daarvan is dat mensen steeds kortere lontjes krijgen, steeds meer mentale en lichamelijke klachten en er nog maar weinig mensen echt stralen. Soms kun je natuurlijk dikke pech hebben in je leven, maar "zelf-onderhoud" is altijd mogelijk. 

 

Ja-maar

Als ik mijn gekozen woord "zelf-onderhoud" met klanten bespreek dan kan er tijdelijk ook weerstand ontstaan met "ja-maar". Dan ga ik bewust naar een diepere laag toe om inzichten te laten voelen. Vanuit daar komt dan vanzelf de actie. Ook durf ik eerlijk te benoemen wat ik zie en voel, op het moment zelf niet altijd leuk, maar achteraf komen de bevestigingen wel dat mijn eerlijkheid voor actie heeft gezorgd. Als ik klanten laat voelen dat ik altijd handel vanuit de verbinding om de ander in de kracht te zetten, dan wordt het vaak geaccepteerd en gewaardeerd. 

 

Wijzen naar een ander

Daarnaast zijn er ook mensen die er niets van begrijpen en altijd naar een ander wijzen voor hun eigen gedrag. Deze klanten komen dan maar voor één of twee behandelingen, ze denken dat het dan wel is opgelost, praten altijd over geld en begrijpen mijn woorden niet. Laat staan het leren voelen, deze groep stelt zichzelf niet open om dat te laten gebeuren. Dat zijn de mensen die tien jaar later nog steeds met dezelfde problemen zitten, hoppen van de ene hulpverlener naar de andere en vaak aan medicatie vastzitten. Deze mensen laat ik graag gaan, omdat ik dan al weet dat we samen toch niets bereiken en het mij alleen maar energie kost. Dan bel ik liever weer een gemotiveerde klant die op de wachtlijst staat.

 

Omdenken

Ik vertelde deze week aan vrienden dat ik soms even geen vooruitgang meer voel in mijn eigen herstelproces. Ze adviseerden me om eens een moment op de SeeZen kamer door te brengen. Gek genoeg was ik daar al weken niet meer geweest nu traplopen voelt als een marathon. Toch ben ik in deze actie gaan staan en merkte ik dat er direct rust en creativiteit ontstond. Zittend op mijn heerlijke behandeltafel, vroeg ik mezelf af waar ik nu behoefte aan had. Dat waren toch wel de massages, heel eerlijk gezegd. Dus als ik niet naar mijn masseur kan (en hierbij ook geen beroep op mijn gezin wil doen), dan komt de masseur toch gewoon naar mij, omdenken! Dus ik ging op zoek naar een masseur aan huis. 

 

Mijn ogen geopend

Wat ik zelf in een masseur zoek, is precies wat ik aan mijn klanten wil geven. Maar ik kom er steeds meer achter dat ik zo'n masseur zelden kan vinden. Wat zoek ik dan? Iemand die verstand heeft van het menselijk lichaam, daarnaast de massagetechnieken geleerd heeft, én ook iemand die in volledige verbinding de massage kan geven. Ik merk steeds vaker dat een masseur één van deze genoemde vaardigheden mist. Dat vind ik me toch jammer! 

Je bent mij ook geheel kwijt als je je geleerde lijstje als masseur afwerkt. Natuurlijk is het zeer belangrijk om alle technieken goed aan te leren, maar daarna vind ik dat je met het geleerde naar een individu moet kijken, en dat wordt vergeten. De massages gaan vaak op dezelfde aangeleerde manier, hoe kan dat als het lichaam en de geest van een klant dagelijks veranderd? 

 

Vandaag was het zo ver

Een masseur aan huis, wat had ik hier naar uitgekeken! Ik heb een paar abonnementen opgezegd en daardoor ontstond er ruimte om dit te kunnen boeken, nu mijn inkomsten tijdelijk op nul staan. Ik wil namelijk niet aan ons spaarpotje komen. Dit is dus een voorbeeld van keuzes maken, wat kun je missen om iets anders wel te kunnen bereiken?

 

Het verbaasde me enorm dat er geen anamnese werd afgenomen voor de massage startte. Je moet toch weten of mensen medicijnen gebruiken, bij een arts in behandeling zijn en nog meer van deze belangrijke vragen. Ik werd direct op de proef gesteld om deze valse start los te laten.

 

Er kwam een masseur die zeker opgeleid was en qua techniek had hij de kennis. Hij was alleen mijn vraag vergeten, om van mijn rechterbeen af te blijven. Er werd meerdere keren aan mijn verkeerde been, kuit en zelfs voet gezeten. Hij pakte beide voeten op om los te willen schudden, automatisme dus, omdat iemand altijd hetzelfde ritueeltje volgt.

Ik kan dat echt niet begrijpen, zou hij wel weten wat een afgescheurde achillespees inhoudt? Ik ben ook geen alwetende, maar dan zou ik er toch zeker dieper op ingaan. En weet ik iets niet wat een klant me verteld, dan geef ik dat eerlijk aan en zoek ik het op. Dat is toch ook geen schande!

Daarnaast voelde ik zijn zware energie de kamer instromen, loslaten ging niet meer. Ik voelde gewoon dat deze persoon zelf nog heel wat op te lossen had in zijn leven en daarnaast vond ik hem ontzettend eigenwijs (ik zal geen naam of bedrijf noemen omdat ik mensen altijd zal beschermen, zo zit ik namelijk in elkaar). Maar echt Zen werd ik er helaas niet van.

 

Mijn vriendin kan het beter!

Er is een vriendin die mij ook weleens masseert, omdat ze weet hoeveel rust me dat geeft. Zij wint het nog steeds van alle geschoolde masseurs die ik eenmalig heb gehad. Zij doet het namelijk wel met gevoel. Ik zie steeds vaker in als mensen iets vanuit passie en met aandacht doen, alles te leren valt. Geef mensen de ruimte om intern te mogen bijleren en baseer het niet altijd op het "gewenste diploma". Kijk verder en geef mensen een kans als ze talent hebben. Op de werkvloer zie je het talent in mensen snel genoeg. Dan kun je tenminste zeggen dat je altijd gemotiveerde werknemers in dienst hebt. 

 

Laura actie nadat de masseur weg was!

Omdat ik de walker (soort van skischoen) nog niet aanhad, heb ik mezelf, leunend op de wasmand, naar de andere kant van de kamer verplaatst. Niet beseffende dat die wasmand natuurlijk helemaal niet sterk is. (Dit valt zeker onder de Laura acties). Daarnaast moest deze mand een stuk meer gewicht opvangen t.o.v. twee maanden geleden. Ik zakte letterlijk door de mand, en viel deels op mijn verkeerde voet. Toen ik op de grond zat, dacht ik even: shit, mijn achillespees. Na de schrik voelde ik niets meer, alsof de pees even opgerekt was, en weer terugschoot. Als check even wat oefeningen die ik meekreeg van de fysio geprobeerd en dit voelde opeens veel fijner, alsof ik de rek er op natuurlijke wijze had ingekregen....

Ik had nog steeds geen pijn en vooral ook geen steken, dan zou het namelijk niet goed gaan. Ik hoef me dus geen zorgen te maken na mijn val. Zo heb ik de dag toch nog afgesloten met een geluksmoment. Dit voorval moest wel even gebeuren om mij weer wat voorzichtiger te laten zijn de komende weken. Mijn spieren losmaken pakte ik na de massage wel heel letterlijk op, mijn masseuse kreeg een naam: Laura. 

 

Een goede masseur is goud waard

Iedere dag zal ik vol aandacht kijken naar het individu, daarom is een behandeling bij SeeZen nooit hetzelfde. Eerst stem ik af op de klant en de wensen, dan voel ik wat er moet gebeuren en daarop pas ik de behandeling toe. Daarnaast zal ik er altijd vol aandacht zijn en proberen in de energielijnen te kruipen van de klant. Ik word me er steeds vaker van bewust dat je dat voelende stuk niet kunt aanleren in je leven, daar ben je, wat mij betreft, mee geboren. Iets wat het uniek maakt en niet in waarde is uit te drukken. En nu maar hopen dat ik weer snel aan de slag kan!

 

Wanneer zou jij weer graag een behandeling bij SeeZen willen ontvangen? Nu, gisteren of nooit meer.....

 

Blog 71

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Monique (dinsdag, 23 mei 2023 21:49)

  Ik voel je helemaal hoor! Ik blijf erbij dat een goede massage echt een gave is. Iedereen kan technieken aanleren maar iemand aanvoelen en dan net de juiste plaatsen op de juiste manier masseren, dat heeft te maken met gevoel en talent! En dat heeft helaas echt niet iedereen. Jij wel, inclusief die touch of magic �liever vandaag dan morgen zou ik die weer willen ervaren maar echter alleen als je er zelf 100% klaar voor bent en dat is helaas nog lang niet het geval ��

 • #2

  Jaap (dinsdag, 23 mei 2023 22:17)

  Mooi geschreven Lau! Ik kom inderdaad ook niet al teveel masseurs tegen die met gevoel en energie masseren. Alleen maar goede ervaringen bij SeeZen.

 • #3

  Marjon (dinsdag, 23 mei 2023 22:18)

  Zeker weten gisteren!!

  Balen wel zeg Laura, dat de massage tegenviel.