Hoe ik mijn blessure overwon

Daar zat ik dan

Een blessure kan behoorlijk wat ongemak met zich meebrengen. En geloof me, mijn achillespeesblessure was geen uitzondering. Van struikelen en eindeloos verdwalen in de online wereld tot momenten van pure frustratie - ik maakte het allemaal mee. Op zulke momenten komen mijn inzichten vanzelf voorbij.

 

Schaijk

Waarom zou ik niet een weekje weggaan en mezelf als een experiment gebruiken? Mijn oog viel op een bosrijke omgeving in Schaijk. Het was nu of nooit. Dus boekte ik (pas vorige week) een huisje en besloot ik mijn herstel serieus te nemen, ook al moest ik daarvoor wat mensen teleurstellen. Daarbij weet ik inmiddels dat de vraag niet is óf je iemand teleurstelt, maar wanneer. Daar kan ik pas mee leren omgaan als ik er toch voor durf te kiezen. 

 

Zuurstofmagie

Mijn vakantiehuisje stond op een hoek, omringd door prachtige bomen die de hele dag door gevuld waren met het vrolijke getjilp van talloze vogels. Ik dompelde mezelf onder in boeken en podcasts, gaf mijn lichaam ademhalingsavonturen. Ik denk dat zuurstof het geheime ingrediënt van genezing is. Het was als een wetenschappelijk avontuur, maar dan met een knipoog, want het niveau van een wetenschapper zit niet in mij. 

 

Inspiratie

Bij thuiskomst had ik een Zoomsessie met een talent die ongeveer dertig jaar jonger is dan ik. Ik heb hem in maart 2023 ontmoet en was toen al onder de indruk. Hij heeft een schat aan inzichten en een sprankelende energie die me uit mijn stoel deed springen van enthousiasme. We delen dezelfde passie: mensen helpen inzicht te krijgen in hun gedrag, handelingen en hoe ze dichter bij hun gevoel komen te staan. Dit gesprek herinnerde me eraan dat leeftijd slechts een getal is. Het maakte me nieuwsgierig naar wat de toekomst nog voor me in petto heeft.

 

De bevestiging

Na die inspirerende Zoomsessie was het tijd voor mijn bezoek aan de fysio. Ik liep soepeltjes naar de praktijk, bijna dansend. Het voelde alsof mijn lichaam me toeriep: "Zie je wel, Lau, je bent op de goede weg, zelfs als je af en toe struikelt!" Deze inzichten wil ik graag delen met iedereen die er behoefte aan heeft. Want geloof me, herstel gaat niet alleen over het lichaam; het gaat om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Dat is waar mijn praktijk SeeZen voor staat en wat ik zelf een week lang heb uitgetest, en met succes. Mijn fysio zei: "Jij hoeft niet meer terug te komen".

 

Handen

Mijn avontuurlijke herstel heeft me laten zien dat er zoveel mogelijk is als je je aandacht op jezelf richt, als dat noodzakelijk is. Ik ben geen wonder, ik ben geen genezer, ik ben geen zwever, maar ik weet inmiddels maar al te goed dat je als mens zoveel zelf in de hand hebt als je durft te kijken naar: lichaam, geest en ziel. Op energetisch vlak bof ik natuurlijk dat ik mijn handen altijd bij me heb. Dat heeft me enorm geholpen met dat laatste zetje, en veel sneller dan verwacht. 

 

Jouw eigen regie

Sta stil, kijk naar binnen en ontdek de kracht die in jou schuilt. Het is tijd om de regie over je eigen leven te nemen en te zien welke prachtige dingen je kunt bereiken door simpelweg bewust te handelen. Dat betekent niet dat het gemakkelijk is, ik moet daar ook mijn best voor doen. Mijn praktijk SeeZen is er voor mensen die daadwerkelijk durven te kijken naar hun eigen gedrag en niet direct een ander daarvoor aanwijzen. Daarnaast is SeeZen er ook voor klanten die begrijpen dat lichaam en geest onderhoud nodig hebben. In augustus 2023 gaat de deur weer open met natuurlijk een welkomstcadeau voor iedere klant. 

 

Blog 72

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara Van De Winkel (vrijdag, 14 juli 2023 15:41)

    Ik zie je stralen op de foto! Wat fijn.