Synchroniciteit

Veel input

In de afgelopen weken heb ik mezelf weer helemaal gevonden. Van de sportschool om mijn blessure aan te pakken, zodat ik ooit weer kan lesgeven, naar een week onderdompelen in Engelse les, en het opstarten van SeeZen, alles kwam voorbij. Dat is waar ik energie van krijg, geef mij vooral veel input, en het liefste alles door elkaar heen.

 

Begin bij jezelf

De verhalen die gedeeld worden bij SeeZen, hebben een enorm positieve impact. We helpen elkaar om de wereld een beetje mooier te maken. We kunnen vaak klagen over het leven, maar als je écht iets wilt veranderen, moet je toch bij jezelf beginnen. En dat is precies wat ik probeer te doen voor de mensen die de stap naar SeeZen durven te zetten. 

 

Sta open voor groei

Begin bij de klant zelf als startpunt, en dan komen de antwoorden snel genoeg voorbij. Het klinkt heel simpel, en zo is het ook! Echt luisteren naar mensen, dat is voor mij het allerbelangrijkste om een verbinding aan te gaan met elkaar. Vanuit daar schiet je direct door naar een ander level omdat je hulp biedt van hart tot hart. Als je als hulpverlener het empathische vermogen mist, dan sla je voor mij de plank volledig mis. En natuurlijk mag je meeleven en niet meelijden, daar ligt wel het verschil voor jezelf om ook in je eigen kracht te blijven staan.

 

Afspraak maken

De eerste stap naar hulp is altijd spannend. Ik begrijp de angsten en twijfels, omdat ik ze zelf ook heb gekend (en nog steeds, zoals een week samenzijn met een groep onbekenden om alleen maar Engels te mogen spreken). Maar ik heb geleerd dat als je loslaat in plaats van vecht, de angst en schaamte verdwijnen. Ik geef graag de tip om je angst gewoon te benoemen, dan valt er al een stuk onzekerheid van jezelf af, ook in groepsverband. Maak daarnaast iedere dag fouten en probeer het om te zetten naar humor. Het klinkt simpel, maar waar leren we nog om onszelf kwetsbaar op te mogen stellen. Ook in mijn Engelse training kwam het woord kwetsbaarheid naar voren (vulnerability).

 

Een mooi mens, dat ben jij, Saskia!

Toen Saskia, een klant bij SeeZen, dit jaar voor het eerst een afspraak had gemaakt, voelde ik haar zenuwen, maar ik zag direct dat ze openstond voor het proces! Bij sommige klanten heb ik daar meerdere sessies voor nodig, voordat ze begrijpen wat er verteld wordt. Bij Saskia wist ik direct, dat zij een beetje "overprikkeld" naar huis zou gaan, maar dat ze terug zou komen. Ik voelde dat ik haar moest confronteren. En dat was ook zo. Vaak voel ik dat direct aan en benoem ik het ook. Als ik voel dat je twijfelt over de aanpak bij SeeZen, dan kun je beter verder zoeken en zal het niet bij je gaan passen. Ik wil graag je ogen openen en dat kan niet als ik alleen maar je mooie karaktereigenschappen benoem. 

 

Transformatie

Ik ben zo dankbaar dat ik deel mag uitmaken van Saskia haar transformatie. En dat ze haar verhaal wil delen om ook anderen weer te helpen in een eigen proces. 

 

Saskia haar reis

Lieve Laura, in januari 2023 van dit jaar heb ik je een mailtje gestuurd of ik een afspraak kon maken voor een reiki behandeling. Al snel kreeg ik een berichtje terug dat je een plekje had begin februari 2023. Vol zenuwen, op de dag van de afspraak, stond ik voor de deur. Er werd opengedaan en daar stond Laura, vol energie en liefde.

 

Je had alle tijd en aandacht voor me en ik kon mijn verhaal vertellen zonder (voor)oordeel.

Ik dacht dat ik een reiki behandeling zou krijgen, maar je zei:"Ik geef energetische behandelingen, die zijn afgeleid van reiki." Je stelde voor om eerst een energetische scan te maken en daarna een behandeling te geven.

 

Jouw handen gaven precies aan waar er blokkades zaten, maar dat was ook zeer confronterend. De tranen stroomden in overvloed. Daarna gaf je een behandeling en tips. Terug naar huis kon ik niet stoppen met huilen. Wat voelde ik me slecht. Na een aantal dagen van veel huilen en overdenken was er maar één oplossing, aan het werk gaan met waarmee ik was geconfronteerd en een nieuwe afspraak maken met Laura.

 

De behandelingen die volgden, gingen steeds beter en je gaf advies en tips.

Afgelopen zaterdag had ik weer een behandeling. Ik was toch een beetje zenuwachtig, zou het weer huilen worden? Nou, ik heb gehuild, dit keer niet van verdriet, maar van het lachen. 🙂

 

De behandelingen en contact met Laura hebben mijn leven veranderd.

Als je naar Laura gaat, stap je in een roller coaster. Je gaat door hoge bergen en diepe dalen heen, waarbij je jezelf tegenkomt; pijn, verdriet en misschien woede ervaart, waarvan je niet had verwacht dat je dit in je had. Het kost moed en kracht om door te gaan, maar het is alles meer dan waard!

 

Je heelt een wond, verzacht een (familie) trauma. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten en degenen die overleden zijn. Alles in je wordt zachter, rustiger, de druk op je schouders neemt af, je voelt je vrijer, krijgt mooie inzichten die je verder op weg helpen en er ontstaat synchroniciteit. Dank je Laura, dat je op mijn pad gekomen bent!

 

Lieve Saskia, dank je wel voor het delen van jouw ervaring! Je bent deze maand de winnaar bij SeeZen en ontvangt bij de volgende sessie een tegoedbon, gefeliciteerd!

 

Blog 73

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 0