Een Simpele Omkering

Wanneer de drang om verandering in ons leven teweeg te brengen opkomt, draait alles om die ene sleutelzin: "Ik draai het om." Dit is het fundament van mijn filosofie. Zolang we niet bereid zijn om een ommezwaai te maken, blijven we vastzitten in bekende patronen, en belanden we telkens weer op hetzelfde punt.

 

De Trein met de Slagboom

Stel je voor dat het leven een trein is. Bij elke halte hebben we de vrijheid om te kiezen: nemen we steeds dezelfde route en eindigen we weer bij dezelfde gesloten slagboom, of gaan we de uitdaging aan om een nieuwe weg te bewandelen? Als weerstanden, onzekerheden, verdriet en boosheid zich aandienen, is dat ons signaal om diepgaand naar onszelf te kijken. Hoe spannend het ook mag zijn, we kunnen een andere route kiezen, en dat leidt altijd tot nieuwe en verrijkende verbindingen.

 

De Ronde Aarde, Het Ronde Leven

Net zoals de aarde rond is, is het leven dat ook. We voelen intuïtief wanneer we vastzitten in situaties die ons niet verder helpen. Langdurig verblijf in zulke situaties resulteert in fysieke en mentale klachten. Het kan leiden tot een innerlijke strijd, vluchtreacties, bevriezing of ontkenning. Steeds belanden we terug bij het startpunt, maar met steeds meer onzekerheid.

 

De Keuze van Liefde

In gesprekken over liefde en relaties zie ik vaak dezelfde patronen. Mensen voelen zich onweerstaanbaar aangetrokken tot een bepaald type persoon. Maar wat als we durven om te keren? "Wil je eens voor de tegenovergestelde persoon gaan?" is de vraag die ik stel. Het antwoord is vaak: "Maar dan kan ik niet verliefd worden." Toch is het antwoord simpel: "Heb je het al geprobeerd?" Vier van mijn klanten hadden het lef om de tegenovergestelde weg te bewandelen en ontdekten een diepgaande liefde die ze nooit hadden verwacht. Het is fascinerend om te zien dat dit trucje zo effectief kan zijn.

 

Overwin Angst en Falen

Het toepassen van deze omkering in verschillende aspecten van het leven is mogelijk, maar het vereist moed om angst en falen opzij te zetten. Vaak zit daar het grootste struikelblok. We klampen ons vast aan het bekende, zelfs als het ons ongelukkig maakt. Maar soms moeten we loslaten, hard vallen om weer te kunnen genieten.

 

Een Ondersteunend Gesprek

Het is van onschatbare waarde dat we zonder schaamte kunnen praten over onze persoonlijke worstelingen. We begrijpen allemaal dat het leven uitdagingen met zich meebrengt. Door dit te accepteren, kunnen we loslaten en ophouden met vechten. Wanneer we stoppen met vechten, merken we vaak dat het leven weer begint te stromen. Laten we tegenslagen niet als fouten beschouwen, maar als kansen om te heroverwegen welke richting we willen inslaan.

 

Laat deze benadering van het leven je inspireren. Het is jouw reis, en jij hebt de kracht om te kiezen welke richting je wilt inslaan. Durf te draaien en ontdek de prachtige verbindingen die op je wachten. 

 

Blog 74

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (vrijdag, 08 september 2023 18:56)

    Spijker op de kop! Wat mooi beschreven