Zen in de chaos van Black Friday

Daar gaan we weer: Black Friday, de dag waarop de wereld lijkt te draaien om deals, kortingen en hysterische winkelende menigten. Maar ik, Laura, bewandel rustig mijn eigen weg en glimlach naar de waanzin om me heen.

 

Halloween is net voorbij

Ik laat mijn hart niet sneller kloppen door griezelige wezens, maar door liefdevolle momenten. Geef mij maar warme chocolademelk in plaats van bloederige kostuums. Eindelijk blij dat dat voorbij is, komt het volgende alweer.

 

Black Friday

De dag van de koopjesjacht en overmatige consumptie. Kun je geluk echt kopen? Misschien tijdelijk, maar laten we eerlijk zijn, de bankrekening zou na een dagje winkelen waarschijnlijk meer verdrietig dan gelukkig zijn.

 

Hebzucht?

Nee, dank je. Mijn rijkdom ligt niet in overvolle kledingkasten, maar in waardevolle connecties met de mensen om me heen. Wie heeft er een overvloed aan spullen nodig als je een hart vol mooie herinneringen kunt hebben?

 

Geen aanbiedingen

Mijn bedrijf SeeZen kent geen speciale Black Friday-aanbiedingen voor mijn klanten. Mijn dienst blijft hetzelfde, omdat Zen zijn geen prijskaartje heeft. En eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom ik mijn tarieven op deze dag zou verlagen. Het gaat tenslotte niet om hoeveel je uitgeeft, toch?

 

Geld besparen op Black Friday?

Dat betekent meer budget voor zelfzorg. Terwijl anderen staan te dringen voor kortingen, geef ik liever mijn geld uit aan mijn masseur. Een massage doet meer voor mijn innerlijke rust dan een nieuw gadget.

 

Koopjesfestijn

Terwijl de wereld zich stort in het koopjesfestijn, geef ik de voorkeur aan mijn eigen ontwikkelingspad. Ik ben niet meer de Laura van 10 jaar geleden. Mijn ogen zijn wijder geopend, en ik focus me op wat echt belangrijk is in het leven. Terwijl anderen zich verliezen in de drukte, kies ik er steeds vaker voor om zowel prachtige als uitdagende ervaringen aan te gaan, mijn innerlijke rust te bewaren en mijn glimlach te behouden. Want uiteindelijk draait het leven niet alleen om wat je bezit, maar om wat je voelt. Mijn grootste cadeau afgelopen week was zondagmiddag 19 november '23 waarbij ik samen met Ruben en een groep deelnemers deed beseffen wat er echt toe doet in het leven.

 

Ik begrijp dat geld een rol speelt in ons welzijn, ook ik ben blij als ik dingen kan kopen, maar ik ben me ook bewust van de grenzen. In een wereld waar Black Friday-hectiek de norm lijkt te zijn, kies ik voor een ander pad. Mijn ware koopje is de vreugde die voortkomt uit zelfgroei, verbinding en het koesteren van de momenten die er echt toe doen. 😌✨

 

Blog 76

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (vrijdag, 24 november 2023 10:55)

    Zo mooi omschreven!!