Zorg, zorgelijk?..

Leermeester

Vandaag was ik weer bij mijn leermeester voor een behandeling, maar we belandden in prachtige en leerzame gesprekken, waardoor de behandeling erbij inschoot. Het is geweldig om vakgenoten te hebben die elkaar helpen, waardoor we samen sterker staan!

 

Eilandjes

In de zorg zijn er helaas nog veel eilandjes. We denken vaak dat onze aanpak de beste is, terwijl we juist moeten samenwerken om het voor de cliënt/patiënt optimaal te maken, ieder vanuit ons eigen vakgebied.

 

Opleiding 

De snelheid van opleiding baart me ook zorgen, bijvoorbeeld bij de opleiding Reiki. Het kostte mij drie jaar om het onder de knie te krijgen en eigen te maken. Met de komst van STAP-budget zie je mensen in slechts enkele maanden alles afronden. Dit schaadt niet alleen de kwaliteit van het vak, maar ook de mensen die het serieus nemen. De enigen die er rijk van zijn geworden zijn de opleidingsinstituten. Bij Reiki horen behoorlijk wat praktijklessen bij te zitten, als je het mij vraagt, dat kun je onmogelijk online leren.

 

Hoe kun je behandelen als je zelf blokkades hebt?

Het voelen en opruimen van je eigen blokkades is essentieel voor een goede energetische behandeling. Mensen die dit zonder oprechte intentie doen, vallen snel door de mand en houden het vaak niet langer dan vijf jaar vol. De mensen op de tafel voelen dit namelijk vanzelf omdat je de energie daadwerkelijk door je heen voelt stromen. Heb je als behandelaar jouw eigen stukje kracht niet, dan kun je het ook niet aan iemand doorgeven.

 

Misbruik

Misbruik in de complementaire wereld is een zorgelijk probleem, en ik baal daar soms behoorlijk van omdat het de goedwillende mens schaadt. Maar laten we niet vergeten dat misbruik in de reguliere zorg ook genoeg voorkomt. In plaats van beide 'eilandjes' te bekritiseren, zouden we krachtiger zijn als we de juiste hulpverleners erkennen. Zoek als cliënten/patiënten de juiste hulpverleners. Voel je dat het niet klopt, zoek dan verder. Zo houden we dit stukje niet in stand, maar laten we het afbrokkelen totdat we allemaal weer in de volledige kracht staan.

 

Zorgkosten

Er is werk aan de winkel om samen te werken en te luisteren naar wat de patiënt/cliënt wenst. Mensen zwijgen vaak over complementaire zorg uit angst voor onbegrip, terwijl er wel steeds meer mensen naar op zoek zijn. Een open gesprek kan veel zorgkosten besparen. Laten we streven naar een zorgsysteem waarin samenwerking en dialoog de norm zijn. Je kunt nooit oordelen over de wensen van andere mensen, het zou daarom een must moeten worden om dit als hulpverlener wel te vragen aan je patiënten/cliënten.

 

Blog 77

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 0