Balanceren tussen positiviteit en realiteit

Vandaag, net als gisteren, vorige maand en de maand die volgt, heb ik mezelf weer een vrije dag gegund. Een bewuste keuze om te leren van deze dagen waarin ik de regie over mijn eigen tijd neem. Mijn biologische klok wekt me om 7 uur, met een innerlijke dialoog tussen mijn "NEGI" en "POSI".

 

"Wat een geluiden om me heen", zegt NEGI, terwijl ik op de wekker kijk en POSI opmerkt: "Dan heb ik tenminste weer een hele dag voor me."

 

Buiten regent het, en mijn geest splitst tussen opbouwende kritiek en positiviteit. "Jammer, ik wilde in de tuin zitten," zegt de opbouwende stem, terwijl de positieve tegenwerpt: "Voor de plantjes is deze regen juist goed."

 

Ik besluit dan maar een verse cappuccino te maken, maar mijn gedachten twijfelen tussen positief en negatief over de handelingen die nodig zijn. Uiteindelijk geniet ik van het proces en zie ik het als een manier om in beweging te blijven.

 

Hetzelfde patroon herhaalt zich bij het douchen. Opbouwende stem: "Je kunt niet uren onder de douche staan." Positieve reactie: "Het is een bewustere keuze om korter te douchen en ook beter voor het milieu."

 

Na een meditatiesessie in mijn speciale "SeeZen" kamer besef ik dat mijn brein nooit stilstaat, altijd vol met to-dolijstjes. Positieve stem: "Vrije dagen zijn er ook om niets te doen." Opbouwende stem: "Wanneer doe je echt eens helemaal niets?"

 

Het telefoontje komt en ik sta open om naar een verhaal te luisteren. Positief: "Mensen helpen is geweldig!" Opbouwend: "Lau, wanneer doe je nu ECHT eens niets?"

 

Ik besef dat mediteren mijn brein verbindingen geeft, maar het dagelijks toepassen is nog een uitdaging. Positief: "Ik heb het verdomd goed en mag genieten van mijn vrijheid." Opbouwend: "Van wie moet ik al die to-dolijstjes eigenlijk afwerken?"

 

Het boek "De profeet" door Tiny Fisscher zet me op mijn plek. Ik lees graag boeken over geloof, wat zijn de verschillen en waarom is dat zo? Wat kan ik uit de zinnen halen voor mijn eigen leven en wat zeker niet om zo mijn eigen waarheid samen te stellen, ik houd namelijk niet van opgelegde waarheden.

 

Ik waardeer doelen stellen, maar leer steeds meer dat levenservaringen belangrijker zijn dan materiële zaken. Positief: "Aandacht geven aan mensen en zelfzorg zijn waardevol. Als ik iets geef vanuit mijn hart aan een ander, dan geef ik de liefde ook aan mezelf." Opbouwend: "Doelen bereiken kan tegenvallen als ik niet leer dat kleine stapjes maken net zoveel winst opleveren."

 

In dit nieuwe jaar 2024 koester ik levenservaringen, aandacht voor anderen, en het tevreden zijn met mijn innerlijke huisje. Ik ga meer levenservaringen kopen zoals healingsconcerten, boeken over de essentie van het leven, massages, yoga, reizen in rust, sporten, luisteren naar wat belangrijk is voor mij en genieten van de natuur en levensgesprekken met mensen. Ik koop steeds minder spullen omdat ik besef dat deze me toch maar tijdelijk gelukkig maken. Positief: "De rest zal vanzelf stromen."

Opbouwend: "Lau, je hebt nog veel te leren in het leven!"

 

Hoe staat het met jouw verbindingen in het leven?

 

Blog 78

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (woensdag, 03 januari 2024 20:02)

    Lau, je bent een fantastisch mens�