De zevenjaarlijkse transformatie

Bob

Mijn brein had een eigen agenda! Ja, je leest het goed, mijn brein, die ik op dit moment "Bob" noem, leek jarenlang vastbesloten om mijn plannen te saboteren. Alsof het een eigenzinnige tiener was die elke gelegenheid aangreep om mij de grond in te boren. De oude ik, die 70 uur per week werkte in naam van passie, heeft gedurende de afgelopen jaren plaatsgemaakt voor een versie die de waarde van vrije tijd en persoonlijke ontwikkeling echt leert begrijpen. En grappig genoeg komt Bob daardoor ook een stuk minder vaak voorbij. En als hij komt dan zie ik er eindelijk de humor van in!

 

Oefenen

Jaren geleden probeerde ik te mediteren en mijn innerlijke rust te vinden, maar Bob was druk bezig met het laten zien van allerlei obstakels - van dwalende gedachten tot plotselinge verlangens naar alles wat ik zelf niet wilde. Het was alsof hij zijn eigen regels volgde, terwijl ik probeerde de mijne te hanteren. Ik liet destijds mijn bedrijf Laura's Dance geheel los, om eerst op zoek te gaan naar wie Bob eigenlijk was.

 

Ik heb altijd een keuze hoe ik met iets omga

Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er geen soort van Bob in zijn leven? Die stem in je hoofd die je vertelt wat je allemaal wel en niet MOET doen. Je hebt de keuze om hierin mee te gaan of een andere kant op te kijken, hoe spannend en moeilijk dat soms ook is met al je patronen die er ooit zijn opgezet. Telkens wanneer Bob probeert de controle over te nemen, geef ik hem een denkbeeldige high five, zeg ik dat ik voor iets anders kies en ga ik er dwars doorheen, ook als dat zweetoksels veroorzaakt.

 

Niemand is perfect

Vandaag, op 49-jarige leeftijd, ben ik soms nog in gevecht met die Bob, maar nu met meer zelfspot. En wie weet, misschien kan ik Bob uiteindelijk wel omtoveren tot mijn grootste bondgenoot. Wellicht de beste bondgenoot die je momenteel kunt hebben in de wereld. Eentje die in ieder geval zonder alcohol de auto instapt. Het leven is te kort om vast te blijven zitten in een routine die niet meer voor je werkt, negeren geeft op langere termijn altijd problemen. Ik leer om los te laten wat me niet langer dient en omarm wat me gelukkig maakt.

 

Levensles

Laat je niet beperken door je dominante brein, de verwachtingen van anderen of de druk van de maatschappij. Het leven is te kort om te blijven hangen in een film die je duizend keer opnieuw afspeelt. Durf te luisteren naar je eigen innerlijke stem en volg je hart, zelfs als dat betekent dat je tegen de stroom in moet zwemmen, voor mij als vis heel herkenbaar. Blijf wel in verbinding met anderen als je keuzes maakt, zonder dat word je ook niet gelukkig. 

 

SeeZen

Bij SeeZen krijg je levenslessen op maat, precies afgestemd op jouw proces omdat jij namelijk zelf bepaalt. Bij SeeZen ben je nooit een nummer. Je leert hoe je jouw brein onder controle kunt krijgen, of in ieder geval de humor ervan in te zien.

 

Ben jij vandaag de Bob?.....

 

Blog 79

Laura Potters

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Monique De Heer (zaterdag, 16 maart 2024 16:25)

    Ik ben vandaag waarschijnlijk meer de Barbara maar dat is ook oké. Bedankt voor weer een inspirerende blog, fijn dat je Bob omarmt hebt. En dat je een betere balans hebt gevonden in je leven. Het oprichten van Seezen is een gouden greep geweest, en ook ik profiteer daar vaak van. Barbara zal misschien nooit Bob evenaren maar ach, ze vullen elkaar goed aan. De Yin en Yang van de breinen hahaha.

  • #2

    Tamara (woensdag, 17 april 2024 10:24)

    Wat een mooie blogpost! Dankjewel voor het delen van je inzichten en het verrijken van mijn dag met je woorden en ervaringen.