Vrouwen en onzekerheid

Twijfel en onzekerheid: een universeel goed

Hoe vaak twijfelen we aan onszelf? En heb je het idee dat dit jou alleen overkomt? Je bent zeker niet de enige die hiermee worstelt. Zelftwijfel is iets wat iedereen op verschillende momenten in zijn leven ervaart. We twijfelen aan onze beslissingen, ons lichaam, onze geest, onze relaties en ons werk. Het is een universeel gevoel, maar het wordt zelden openlijk besproken. Jammer, want de gevoelens die er allemaal bij horen, zijn echt niet prettig. Kom op meiden en vrouwen, we hoeven ons niet te schamen voor al die hormonen die altijd maar weer meedoen in ons lichaam!

 

Je Bent Niet Gek

Natuurlijk ben je niet gek! Iedereen worstelt met zelftwijfel en dit verandert ook per levensfase. Juist wanneer je denkt alles onder controle te hebben, kan er weer een nieuwe uitdaging op je pad komen. Denk aan het leven als een wiel dat altijd draait. Soms ontdek je nieuwe kanten van jezelf en blijf je groeien en ontwikkelen.

 

Onze meiden en hormonen

Onze meiden hebben het bijzonder moeilijk, vooral op mentaal gebied. Het is hartverscheurend om te zien, want het zou niet zo moeten zijn. Jongeren hebben moeite om gelijkgestemden te vinden, vooral als ze zich net iets anders voelen dan het "standaard". Er zijn veel activiteiten voor dertigers, veertigers en vijftigers, maar voor twintigers is het aanbod vaak beperkt en bevat het vaak alcoholgerelateerde evenementen. Het is belangrijk dat we onze jeugd meer kansen geven om gelukkig te zijn, liefde te ervaren en zich begrepen te voelen. Ze hebben zoveel te bieden, dus laten we beter naar ze luisteren! En laten we ze vooral kansen geven, ook op werkgebied!

 

De overgang

De overgang is een fase die voor veel vrouwen zwaar is, maar waar nog steeds een taboe op rust. Veel vrouwen krijgen te maken met symptomen die vaak worden verward met depressie, zoals slapeloosheid en stemmingswisselingen. Het is zonde als vrouwen hierdoor onnodig antidepressiva slikken. Voor mij persoonlijk betekent de overgang een stuk minder goed slapen en soms enorm gefrustreerd zijn. Het is alsof je huis nog steeds staat, maar het interieur volledig verandert. En probeer dat maar eens aan mannen uit te leggen!

 

Onzekerheid

Er zijn momenten in ons leven waarop we over alles onzeker kunnen worden. Onze gedachten blijven malen en we maken aannames voordat er iets gebeurt. Het is belangrijk om deze gevoelens te erkennen en te accepteren. Het is oké om te zeggen: "Stop, het gaat even niet, neem mijn gevoelens a.u.b. serieus en doe er ook wat mee". Daarnaast mogen we er met elkaar over praten, door er eerlijk over te zijn. Je zult merken dat er ook veel humor kan ontstaan als je het bij elkaar herkent. Dan kun je samen even gillen en dat lucht altijd op. Zo sta je niet alleen en kom je meer in de kracht, je hoeft jezelf niet altijd maar in te houden. De remming op onze emoties wordt al veel te vaak toegepast, het is onmogelijk om altijd maar vrolijk te zijn. We hebben ook mindere kanten, dus laat ze zien!

 

Zorg Goed voor Jezelf

Het is essentieel om goed voor jezelf te blijven zorgen. Plan tijd voor jezelf in en zorg ervoor dat je niet thuis blijft hangen, waar er altijd klusjes op je wachten. Ga naar de sauna, doe een sportuurtje, geniet van een massage, praat met een onafhankelijk persoon of onderga een energetische behandeling om meer kracht en energie te krijgen. Deze momenten kun je zelf inplannen, waar en wanneer je ook maar wilt, jij kiest jouw leven en dus jouw momenten. En ja, ook excuses zoeken, nog harder werken of aangeven dat het allemaal wel meevalt, horen bij onze eigenschappen als vrouw. Dat heet het onderdrukken van alles, en dat is zowel fysiek als mentaal het domste wat je kunt doen! Dus meiden en dames, vooral gillen!

 

Blog 81

Laura Potters

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0